11 April 2010

Ο Ιησούς υπήρξε όσο και η Κοκκινοσκουφίτσα...

Λέει λοιπόν ο επιφανής καθηγητής θεολογίας ότι, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν ο Χριστός υπήρξε ιστορικά, αλλά αυτό δεν έχει σημασία! Δεν ενδιαφέρει η ιστορική ύπαρξη αλλά η πίστη... Κάτι σαν τους "αδελφούς Καραμαζώφ", λέει — οι οποίοι όμως δεν επιβάλλονται στην κοινωνία από ένα εισπρακτικό και εξουσιαστικό μηχανισμό, λέω εγώ!

Π.χ. για τον Αγιοβασίλη πιστεύουν τα παιδιά ότι υπάρχει! Δεν παίζει λοιπόν ρόλο η πραγματική ύπαρξή του, η πίστη περί ύπαρξης είναι που μετράει και βάσει αυτής πορευόμαστε, κάνουμε δώρα, λέμε τραγούδια κτλ. Αυτό δεν επηρεάζει σε τίποτα τη ζωή μας, περνάμε όμως ωραία...

Τα ίδια ισχύουν με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Παπουτσωμένο Γάτο! Μέχρι που θα φωτιστούν τα παιδιά και θα κατανοήσουν την αλήθεια. Καλά, οι χριστιανοί που είναι μεγάλα παιδιά, αργούν λίγο περισσότερο να φωτιστούν, ιδίως αν έχουν και μισθολογική σχέση με την πίστη τους.



Το βίντεο αυτό αποσύρθηκε, αφού άρχισε μια καταιγίδα υβριστικών δημοσιεύσεων κατά του Μπέγζου... Τον Οκτώβριο 2013 επανήλθε όμως το βίντεο, μάλλον για να συκοφαντήσουν τον Μπέγζο μεταξύ των θεόπληκτων... Εμάς μας ενδιαφέρει τι λέει η επιστήμη και, εννοείται, οι Αδελφοί Καραμαζώφ δεν επιβάλλονται στην κοινωνία από κάποιο ιερατείο, δεν πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός γι' αυτά που γράφει ο Ντοστογέφκσι!

Εδώ ένα από τα κείμενα που πολλαπλασιάστηκε στο Internet:

Μ.Μπέγζος: Δεν είναι σίγουρο ότι υπήρξε ο Ιησούς!
Εκπληκτικό βίντεο από την εκπομπή της Ρίκας Βαγιάννη, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας 29 Μαρτίου 2010 στην «ΕΤ-1». Ο κύριος που μιλάει, είναι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάριος Μπέγζος, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου Λιάπη. Σε ερώτηση της Ρίκας, αν ο Χριστός ήταν ιστορικό πρόσωπο, ο πάμπλουτος Μπέγζος απαντάει πως αυτό δεν είναι σίγουρο, οι αποδείξεις που υπάρχουν είναι χλωμές (0:34 του βίντεο), αλλά σημασία έχει να πιστεύουμε ότι υπήρξε, όπως οι αδελφοί Καραμαζώφ του Ντοστογιέφσκι! Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, διώξε εδώ και τώρα από δίπλα σου τον αιρετικό καθηγητή Μπέγζο, γιατί σε εκθέτει ανεπανόρθωτα. Τον έχεις διορίσει και διευθυντή της Μονής Πεντέλης και κονομάει αβέρτα ο Μάριος.