Ειδικά οι Έλληνες θεοί κατέβαιναν από τον απρόσιτο στους θνητούς Όλυμπο και ζούσαν, γλένταγαν, πολεμούσαν και ερωτεύονταν μαζί με τους ανθρώπους, εικόνα και πρότυπό τους, ανθρώπινοι θεοί, με όλες τις ανθρώπινες ιδιότητες και παραξενιές. Τέτοιους λεβέντες θεούς και λεβέντισσες θεές τους αγαπάς, αν δεν έχεις κάπου αλλού να στηριχτείς, δεν τους φοβάσαι!
Με την επιβολή επί ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (δια των όπλων) των αντιλήψεων της ερήμου, υποχρεώθηκαν όμως και οι Ευρωπαίοι να υιοθετήσουν τις μεσανατολικές αντιλήψεις, μέχρι που αναγκάστηκαν να τις προσαρμόζουν, να τις συμπληρώνουν, να τις στρογγυλεύουν, να τις βελτιώνουν, να τις υποκαθιστούν με άλλες κ.ο.κ. τις έκαναν νέα θρησκεία τελικά, γιατί με την παλιά που ήταν και είναι εθνική των Ιουδαίων, δεν έβρισκες άκρη.
Κάποια στιγμή, είτε θα έχουν εγκαταλειφθεί τα ιερατεία από τους "πιστούς" που δεν θα πληρώνουν πια για να εισπράττουν το τίποτα, είτε θα προλάβει το ιερατείο και θα επινοήσει νέες ιστορίες, πιο προσιτές, οπότε αυτά τα μεσανατολικά παραμύθια θα περάσουν στη λήθη... Διαβάστε λοιπόν τα παραμύθια όσο είναι καιρός, μήπως και εγκαταλειφθούν ήδη στη δική σας γενιά
Οι θεολόγοι του Βατικανού αποφάνθηκαν ότι τα αβάπτιστα μωρά πηγαίνουν κατευθείαν στον παράδεισο όταν πεθάνουν
Το κείμενο της θεολογικής επιτροπής δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα από το Βατικανό, όμως είναι έτοιμο εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ντιζόν, Ρολάν Μινεράτ. Αποσπάσματά του δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του πρακτορείου Catholic News Service (CNS).
Το κείμενο υιοθετήθηκε από την επιτροπή κατόπιν και της σύμφωνης γνώμης του Πάπα Βενέδικτου Ιστ΄, ωστόσο τα συμπεράσματα της επιτροπής δεν έχουν δογματικό χαρακτήρα.
Η ιδέα του «λίμπο», όπου η καθολική παράδοση τοποθετούσε τα αβάπτιστα μωρά, αντικατοπτρίζει «μια πολύ περιορισμένη αντίληψη της σωτηρίας» σημειώνουν οι θεολόγοι. «Το συμπέρασμά μας (...) είναι ότι υπάρχει θεολογική και λειτουργική βάση να ελπίζουμε ότι, όταν πεθαίνουν, τα αβάπτιστα παιδιά σώζονται», γράφουν.
Οι θεολόγοι μελετούσαν το ζήτημα αυτό από τον Νοέμβριο του 2005. Η υπόθεση της ύπαρξης του «λίμπο» είχε διατυπωθεί από τον Άγιο Αυγουστίνο που πέθανε το 430.
(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Το θέμα μελετούσαν οι άνθρωποι του Βατικανού ήδη από το φθινόπωρο, τώρα κατέληξαν και ήπιαν το πικρό ποτήρι της υποχώρησης και προσαρμογής στη φυσιοκρατική λογική!