13 December 2009

Επιχειρήσεις

Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία. Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του πάρκινγκ διαχειριζόταν ένας υπάλληλος πολύ φιλικός και αγαπητός στους επισκέπτες. Τα τέλη αυτά είναι £1 για τα αυτοκίνητα (€ 1,1), £5 για λεωφορεία (περίπου € 5,60).

Τότε, μια μέρα, ο υπάλληλος που ποτέ δεν έλειψε ούτε μία ώρα από τη θέση του, πολύ απλά δεν ξαναεμφανίστηκε μετά από 35 χρόνια εργασίας. Η Διαχείριση του ζωολογικού κήπου κάλεσε τότε το Δημοτικό Συμβούλιο να τους στείλουν άλλον υπάλληλο στάθμευσης. Το Συμβούλιο έκανε κάποια έρευνα και απάντησε ότι το πάρκινγκ ήταν ευθύνη του ίδιου του ζωολογικού κήπου.

Ο ζωολογικός κήπος ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι ο υπάλληλος υπαγόταν στο Δήμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ανταπάντησε, ότι ο υπάλληλος δεν υπήρξε ποτέ στην κατάσταση μισθοδοσίας του Δήμου.

Εντωμεταξύ, σε κάποια κωμόπολη της Βρετανίας ή εκεί γύρω, βρίσκεται αραγμένος στο σαλόνι του ένας πρώην "υπάλληλος" του πάρκινγκ, που είχε εγκαταστήσει ένα μηχάνημα εισιτήριων με δική του πρωτοβουλία και έκοβε μονέδα - επί 35 χρόνια. Εμφανιζόταν κάθε μέρα, με κρύο και με ζέστη, με βροχή και με λιακάδα, και μάζευε τα τέλη στάθμευσης! Υπολογίζεται περίπου 380 ευρώ την ημέρα, δλδ. κάπου 2.660 την εβδομάδα και 10.640 το μήνα.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 35 χρόνια σε σχεδόν 5 εκατομμύρια € - αφορολόγητα και χωρίς έξοδα! Και κανείς δεν γνωρίζει ούτε το όνομά του.