30 July 2010

Ο υπεραιωνόβιος έχει πεθάνει πριν από 30 χρόνια

Παρά τις απάτες, η Ιαπωνία έχει μεγάλο αριθμό υπεραιωνόβιων ηλικιωμένωνΜπροστά στην αποκάλυψη ότι ο θεωρούμενος επί χρόνια γηραιότερος άνδρας έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια βρέθηκαν επίσημοι που ανύποπτοι τον επισκέφτηκαν για τον ευχηθούν στα γενέθλιά του.

Όταν οι υπεύθυνοι της πρόνοιας θέλησαν να επισκεφτούν τον Σογκέν Κάτο για να του ευχηθούν για τα 111 χρόνια του, η εγγονή του τους είπε ότι «ο παππούς δεν θέλει να δει κανένα», αναφέρει το BBC. Αυτό προκάλεσε όμως υποψίες και οι ελεγκτές ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας.

Βρέθηκαν όμως προ εκπλήξεως: ο Κάτο είχε πεθάνει πριν από 30 χρόνια και ο σκελετός του ήταν ακόμα σκεπασμένος στο κρεβάτι, ντυμένος με πιτζάμες.

Η οικογένεια του Κάτο όλα αυτά τα χρόνια εισέπραττε κανονικά τη σύνταξη χηρείας που έπαιρνε ο μακαρίτης μετά το θάνατο της γυναίκας του, πριν από έξι χρόνια. 
Μια χαρά τα καταφέρνουν και οι Γιαπωνέζοι! Και στην Ελλάδα παρουσιάζουν τον εβδομηντάρη ή ογδοντάρη γιο του πεθαμένου ως θαλερό "υπεραιωνόβιο". Ποιος θα του κάνει έλεγχο αποτυπωμάτων; Έτσι έχουν μαζευτεί στο ΙΚΑ πάνω από 10.000 "συνταξιούχοι" που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτεροι από 105 ετών...