20 July 2010

Πες μου ποιές υποθέσεις επωνύμων έχεις χειριστεί,

να σου πω τι είδους δικαστής είσαι!

(από το site: www.kentri.gr)

dikaiosunibiblio
Μας δουλεύουν όλους εκεί στον Άρειο Πάγο. Καλά έπρεπε να τα πει ο πρωην συνάδελφός τους Γενικός Επιθεωτητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιτζής ότι οι επώνυμοι έχουν ασυλία; Αυτοί δεν είχαν ακούσει ποτέ τίποτα; Ευαισθητοποιήθηκε τάχα τώρα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση την οποία ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Εμμανουήλ- Ρούσο Παπαδάκη, όπου την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθεί ο κ. Ρακιτζής να προσκομίσει στοιχεία για τα όσα κατήγγειλε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ρακιντζής μεταξύ άλλων είχε πει
: "Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου. Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;"

Στον ίδιο αντεισαγγελέα έχει από τον περασμένο Οκτώβριο ανατεθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης επί της μήνυσης που είχε καταθέσει η κόρη Καραβέλα Αλίνα για κατάχρηση εξουσίας κατά του τότε 4ου ειδικού ανακριτή Ζαγοριανού που χειριζόταν την υπόθεση Siemens. Τον κατηγορεί ότι δολίως συνέταξε εις βάρος της ασύστατο, αόριστο και παράνομο κατηγορητήριο, με βάση το οποίο την προφυλάκισε.

Δέκα μήνες τώρα και ο και κ. Παπαδάκης δεν έχει ακόμη περαιώσει την υπόθεση.