17 July 2010

Δυσφήμηση από τον Τσίλντρες

Γιατί παραπονιούνται, άδικο έχει ο παίκτης;
(ΒΗΜΑ, 16/7/2010)

Με τόση «διαφήμιση» που έκανε στην Ελλάδα ο Τζος Τσίλντρες κατά την επίσημη παρουσίασή του από τους Φοίνιξ Σανς θα πρέπει να προσληφθεί στο... υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να προωθήσει το τουριστικό πρόγραμμα της Ελλάδας στις ΗΠΑ. 

Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο οποίος αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του με τους Ερυθρόλευκους και να επιστρέψει στο ΝΒΑ, περιέγραψε... λεπτομερώς τις συνθήκες που επικρατούσαν στον τέταρτο τελικό Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ για τον τίτλο στην ελληνική Α1 μπάσκετ, αφήνοντας με ανοικτό το στόμα τους αμερικανούς δημοσιογράφους.

«Μερίδα οπαδών μας πέταξε φωτοβολίδες στον πάγκο του Παναθηναϊκού και όλη η αντίπαλη ομάδα μαζεύτηκε στο κέντρο του γηπέδου για να προστατευτεί. Τότε ο κόσμος άρχισε να τους πετά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, μέχρι και κομμάτια από μάρμαρα. Εσπασαν τις τουαλέτες και ένας φίλος μου δέχτηκε ένα μπουκάλι με ούρα και περιττώματα!» σχολίασε ο Αμερικανός και μίλησε για την ανατροπή του σκηνικού στην υπόθεσή του. 

«Είχα ένα σπουδαίο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό και ήμουν έτοιμος να παραμείνω για τρίτο χρόνο στην ομάδα. Το περασμένο Σάββατο όμως μου τηλεφώνησε ο ατζέντης μου και με ενημέρωσε για την πρόταση των Σανς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ δίπλα στους Στιβ Νας, Γκραντ Χιλ και Τζέισον Ρίτσαρντσον» υποστήριξε ο Τσίλντρες, συμπληρώνοντας ότι στην Ευρώπη βελτιώθηκε πολύ πνευματικά, έμαθε να «διαβάζει» καλύτερα το παιχνίδι και να παίρνει σωστές αποφάσεις.
Κυρίως όμως είναι υπερενθουσιασμένος που δεν θα κινδυνεύει πια από τους "φίλαθλους" τραμπούκους και αλήτες, οι οποίοι πηγαίνουν στα γήπεδα για να εκδικηθούν τους όποιους αντιπάλους και την κοινωνία... Όσο δεν υπάρχει κράτος να επιβάλλει τους νόμους, αυτά και χειρότερα θα ακούμε - μέχρι που από ντροπή, θα πάψουμε να λέμε στο εξωτερικό ότι είμαστε Έλληνες.