27 July 2007

Οι χουντικοί διαιωνίζονται στις κρατικές υπηρεσίες...

...
Πριν από μερικούς μήνες δημοσίευσα ένα κείμενο και σχόλια για τον χουντικό πρώην πρόξενο στη Φραγκφούρτη και στη Βενετία, Κων/νο Ιβράκη. Ο Θόδωρος Πάγκαλος, ως υπουργός εξωτερικών, τον είχε επιβραβεύσει το έτος 1997 με το αξίωμα του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και τον είχε παρασημοφορήσει με αγκαλιές και σταυρωτό ασπασμό για τις υψηλές υπηρεσίες που είχε προσφέρει σε βάρος των Ελλήνων.

Τώρα διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι ο ίδιος Ιβράκης, ως «πρέσβυς επί τιμή» πλέον, είναι «Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως», ναι του Β. Πολύδωρα! Σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου υπάρχει στο site του υπουργείου (click στην εικόνα που ακολουθεί)! Γράφω δε ότι διαπίστωσα με ικανοποίηση τη διαρκή αξιοποίηση του συγκεκριμένου χουντικού πρώην προξένου, ενδιάμεσα σοσιαλιστή Γενικού Γραμματέα και νυν κεντροδεξιού Συμβούλου, επειδή επιβεβαιώνεται το σχόλιό μου ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν αρχές, δεν έχουν ιδεολογία, ενδιαφέρονται να είναι με την εξουσία και να την υπηρετούν. Και, φυσικά, αυτοί που τους αξιοποιούν, είναι κοινοί καιροσκόποι!

Αν, ο μη γένοιτο, ερχόταν αύριο στην εξουσία ο Γ. Καρατζαφέρης, να είστε βέβαιοι άπαντες ότι ο χουντάλας Ιβράκης θα γινόταν μέχρι και Υπουργός Εξωτερικών, αφού είναι ένας «λαμπρός υπάλληλος που διακρίνεται για την ευσυνειδησία και την επαγγελματική του επάρκεια» (Πάγκαλος). Νομίζει κανείς ότι ο Άιχμαν και ο Μπόρμαν, ο Σπεερ και ο Ζάουκελ δεν ήταν, των αναλογιών τηρουμένων, «λαμπροί υπάλληλοι» που διακρίνονταν για την «ευσυνειδησία και την επαγγελματική τους επάρκεια»; Αλοίμονο!

(Click)



.