Αγαπητοί φίλοι της Ελληνικής γλώσσας και της Ορολογίας,
Η Ελληνική Εταιρεία Ορολογίας (ΕΛΕΤΟ), το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και ακόμα 10 συνδιοργανωτές (πανεπιστήμια και άλλοι φορείς) σας καλούν να συμμετάσχετε και να παρακολουθήσετε τις εργασίες του 7ου Συνεδρίου «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία».
Το 7ο Συνέδριο αρχίζει την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 19.00 με την Εναρκτήρια Συνεδρία, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό κτίριο του Πανεπ. Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), την οποία θα παρακολουθήσουν οι εγγεγραμμένοι σύνεδροι, αλλά και πολλοί προσκεκλημένοι των συνδιοργανωτών.
Οι κυρίως εργασίες του 7ου Συνεδρίου θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Συγγρού 387, Αθήνα). Θα αρχίσουν στις 8.00 της Παρασκευής 23-10-09 (Προσέλευση των συνέδρων) και θα διαρκέσουν ως τις 19.00 του Σαββάτου 24-10-09 (Λήξη του Συνεδρίου).
Στο τελευταίο δίωρο του Συνεδρίου (Σάββατο 17.00 - 19.00) θα διεξαχθεί "Ανοικτή Συζήτηση" με θέμα "Αντιμετώπιση της ορολογίας στην ανώτατη εκπαίδευση, Διδάσκοντες - Διδακτικό υλικό - Διδασκόμενοι". Η συμμετοχή σ' αυτήν θα είναι ελεύθερη, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και ενδιαφερόμενοι που δεν θα έχουν εγγραφεί σύνεδροι: καθηγητές, φοιτητές, ερευνητές, και άλλοι εξωπανεπιστημιακοί που τους ενδιαφέρει το θέμα.
Όλες οι ανακοινώσεις του Συνεδρίου περιλαμβάνονται σε τόμο 507 σελίδων ο οποίος είναι ήδη υπό εκτύπωση και θα δοθεί στους εγγεγραμμένους συνέδρους μαζί με το λοιπό συνεδριακό υλικό. Οι εισηγήσεις της Ανοικτής Συζήτησης θα δημοσιευθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου (http://www.eleto.gr/gr/Conference07.htm) μετά το Συνέδριο.
Τα ενημερωτικά κείμενα βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου μαζί με πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.
Εγγραφές συνέδρων θα γίνονται και σε όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου εκτός της Εναρκτήριας Συνεδρίας, αλλά οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να εγγραφούν από πριν. Να συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση και να την στείλουν ηλεκτρονικά, αφού καταβάλουν το κόστος συμμετοχής με έναν από τους αναγραφόμενους τρόπους.
Τα Συνέδρια «Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία» αποτελούν πλέον παράδοση. Κάθε δύο χρόνια, κάνουν ανασκόπηση της ελληνικής πραγματικότητας σε ό,τι αφορά τα ορολογικά γλωσσικά ζητήματα, φέρνουν κοντά τους επιστήμονες διάφορων τομέων για να συζητήσουν το οριζόντιο κοινό ζητούμενο, την ορολογία, τον περιγραφέα και μεταφορέα κάθε γνώσης που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της γλώσσας και οδηγούν σε συμπεράσματα και προτάσεις χρήσιμες για την μελλοντική πορεία.
Σας περιμένουμε!