31 October 2009

Παιδικοί ιεροκήρυκες

Σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες έχουν εκπαιδεύσει παιδιά στο ρόλο του ιεροκήρυκα για να διαδώσουν το λόγο του θεού – συγκεκριμένα του Αλλάχ. Εννοείται ότι οι πιτσιρικάδες έχουν αποστηθίσει κείμενα, των οποίων το περιεχόμενο δεν καταλαβαίνουν και τα εκφωνούν στην τηλεόραση με στόμφο και υψωμένο δάκτυλο, τα οποία υποδηλώνουν εγκυρότητα και θεοπνευστία.

Ο συγκεκριμένος παιδικός ιεροκήρυκας λέγεται Muslim Said από την Αίγυπτο και κηρύσσει ότι ο Αλλάχ δεν θέλει οι πιστοί του «να χορεύουν, να τραγουδάνε, να παίζουν μουσικά όργανα, να έχουν σεξουαλικές επαφές εκτός γάμου, να φοράνε μεταξωτά ρούχα, να πίνουν αλκοόλ κτλ. κτλ.»

Προφανέστατα ο ντυμένος με τα ιμάμικα ρούχα πιτσιρικάς δεν έχει ιδέα τι είναι το αλκοόλ και ποιοι "θεολογικοί" λόγοι δεν επιτρέπουν να το γεύονται οι μουσουλμάνοι, ούτε θα ξέρει τι είναι το σεξ. Είπαμε, απλά επαναλαμβάνει αυτά που αποστήθισε και εν καιρώ ίσως θα τα καταλάβει. Γεγονός είναι πάντως ότι με τέτοιες αυτάρες που διαθέτει ο μικρός, μάλλον θα πετάει στα σύννεφα και χωρίς μαγικό χαλί…