28 January 2010

Ο σεισμός στην Αϊτή, ο τηλε-ευαγγελιστής Ρόμπερτσον

και η συμμαχία με τον διάβολο



Επιτέλους, μάθαμε το αίτιο του σεισμού και των πολλών καταστροφών στις αστικές περιοχές στην Αϊτή, με τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τις σημαντικές υλικές καταστροφές: σύμφωνα με την άποψη του Αμερικάνου τηλε-ευαγγελιστή Pat Robertson, δεν είναι το γεωλογικό ρήγμα που διαπερνάει τη δυτική πλευρά του νησιού, δεν είναι η άναρχη δόμηση σ’ αυτή τη χώρα με τις εκ κατασκευής σαθρές οικοδομές, δεν είναι η φτώχεια και η ακυβερνησία που μαστίζει διαχρονικά τη χώρα, δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο… Είναι, πρώτον, η έλλειψη πίστης στο θεό που εκπροσωπεί ο τηλε-ευαγγελιστής και, δεύτερον, οι πρακτικές του βουντού που έφεραν από την Αφρική οι πρόγονοι των σημερινών Αϊτινών.

Ο Ρόμπερτσον αποφάνθηκε ότι όλες οι καταστροφές και οι θάνατοι ανθρώπων οφείλονται στο «θεό της αγάπης», με τη βοήθεια του οποίου και με τον οβολό του ποιμνίου έγινε ο ίδιος ο Ρόμπερτσον πάμπλουτος. Ξέρετε γιατί έπεσαν οι Άραβες της Αλ Κάιντα στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης; Επειδή επιτρέπονται οι εκτρώσεις στη Νέα Υόρκη… Ξέρετε γιατί έγινε η πλημμύρα στη Νέα Ορλεάνη; Επειδή αυξήθηκε η ομοφυλοφιλία στην Αμερική. Ξέρετε γιατί έπαθε εγκεφαλικό ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο (χασάπης) Αριέλ Σαρόν; Επειδή απέσυρε τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα και έθεσε σε κίνδυνο τους «άγιους τόπους».


Θα μου πείτε ότι πλημμύρες γίνονται κάθε τρεις και δύο στο Μπάγκλα Ντες, όπου κάθε φορά πνίγονται αρκετές εκατοντάδες ή χιλιάδες ντόπιοι, χωρίς να υπάρχει εκεί εκδηλωμένο κίνημα ομοφυλοφιλίας και χωρίς να κάνουν εκτρώσεις (αλλιώς δεν θα είχαν τέτοια αύξηση πληθυσμού - 162 εκατομμ. είναι τώρα!) Αλλά ο Ρόμπερτσον έχει εύκολες απαντήσεις: συγκρίνεις τώρα τους μουσουλμάνους και τους βουδιστές στη νοτιοανατολική Ασία με τους Αμερικάνους πολίτες; Άλλη ποιότητα! Εκεί πέρα εξελίσσονται άλλα σχέδια του θεού που δεν τα γνωρίζουμε, ποιος είσαι εσύ που θα σχολιάσεις τα σχέδια του θεού; Με την ίδια λογική, ποιος είναι ο Ρόμπερτσον που επίσης σχολιάζει τα σχέδια του θεού του; Ένα τίποτα είναι, αλλά διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι –κάτι σαν θρησκευτικός Καρατζαφέρης– και βγάζει χρήμα με τις αερολογίες που διαδίδει!


Φυσικά, στα «αποστομωτικά» υποθετικά ερωτήματα του Ρόμπερτσον δεν έχεις τη δυνατότητα να απαντήσεις, επειδή αυτός αξιοποιεί τον άμβωνα του τηλεοπτικού μονολόγου κι εσύ είσαι, στην καλύτερη περίπτωση, στον καναπέ και μόνο τον βλέπεις και τον ακούς. Καλού κακού, όμως, η κυρά-Μαρίκα στο Όρεγκον και ο μπαρμπα-Λάμπρος στην Οκλαχόμα στέλνουν 10-15 δολάρια στο παγκάρι του Ρόμπερτσον για να θυμηθεί ο θεούλης ότι αυτοί δεν κάνουν (πια) εκτρώσεις και δεν συμμετέχουν (πια) σε ομοφυλοφιλικά συμπλέγματα.


Έτσι, με το εμπόριο του φόβου και με την απειλή ατυχημάτων και ασθενειών, πλουτίζουν διάφοροι καπάτσοι, τους οποίους θα μπορούσε να τσιμπήσει ο τοπικός εισαγγελέας, αλλά το αποφεύγει γιατί δουλεύουν για τον ίδιο μηχανισμό, για το ίδιο κατεστημένο. Κρατούν το λαό σε αμορφωσιά και απόγνωση και πραγματοποιούν ό,τι τους βολεύει χωρίς παρενοχλήσεις, κατά προτίμηση πολέμους, φορολογικές επιδρομές και οικονομικές πειρατείες. Με την ευλογία του θεού της αγάπης, εννοείται!