19 December 2010

Όσα παίρνει κι όσα φέρνει ο άνεμος

Μια αναπάντεχη συνάντηση
της Ισμήνης

Ωραίος άντρας ο κύριος Γιώργος, γύρω στα 50 με το ελαφρώς γκριζαρισμένο μαλί, κομψα ντυμένος ακόμα και στην δουλειά του –υδραυλικός ήτανε το επάγγελμά του– αλλά με την φόρμα του και πεντακάθαρος. Μετά δε από εκείνο το ανεκδιήγητο σήριάλ με τον υδραυλικό, οι μετοχές του ανέβηκαν κατακόρυφα.

Παντρεμένος από μικρός με την Ελευθερία, έκανε και μια κόρη την Ευτυχία, όνομα και πράγμα! Η Ελευθερία μετά την γέννα έχασε κάθε ενδιαφέρον για τα συζυγικά της καθήκοντα και το έριξε στα άγιωτικά, στα κεριά και στα λιβάνια .

Που να τολμήσει ο κύριος Γιώργος να ζητήσει κάνουν 2ο παιδί! Και για να κάνει ένα ζευγάρι παιδί, μόνο ένας τρόπος υπάρχει, να κάνουν έρωτα! Απαπαπα!!!! σήμερα ... παραμονή του Αγίου Γεωργίου, αύριο αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή, την άλλη νηστεία, την παράλλη Μεγάλη Εβδομάδα είναι αμαρτία, αύριο θα κοινωνήσω, άντε μετά να κάνεις παιδί!

Και ναι μεν η Ελευθερία την είχε καταβρεί με τα εκκλησιαστικά της, κάθε εβδομάδα μάζευε τις φίλες της θεούσες που έκανε παρέα, να διαβάσουν την Βίβλο, μετά κάθε μήνα φώναζε απαραιτήτως τον παπά για αγιασμό, κάθε 2μηνο ευχέλαιο και πάει λέγοντας το πράγμα. Το σπίτι μονίμως μύριζε λιβάνι από το συνεχές θυμιάτισμα της Ελευθερίας.

Ο κύριος Γιώργος όμως στην αρχή νευρίασε:  «Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου», προσπαθούσε να την συνεφέρει. Αγαπούσε τη γυναίκα του, αλλά αυτή δεν καταλάβαινε από τέτοια τερτίπια.

Στο τέλος το πήρε απόφαση και άρχισε να ασχολείται με τον εαυτό του, αλλά μονίμως έδινε ένα φιλί στο μάγουλο της Ελευθερίας κάθε φορά που τον ξεπροβόδιζε στην πόρτα σταυρώνοντάς τον.

Οι ευκαιρίες για τσιλιμπουρδίσματα ένα σωρό, είπαμε ήτανε ωραίος άντρας και πάντοτε έκανε καλύτερη τιμή στην εγκατάσταση ενός θερμοσίφωνα ή σε μια βρύση που ήθελε άλλαγμα, όταν του το ζητούσανε 2 ωραία μάτια και 2 πρόθυμα γλυκά χειλάκια.

Του καλάρεσε, πέρναγε μια χαρά και τις πιο απίθανες ώρες έβρισκε τρόπο να το σκάει από το λιβάνισμα της Ελευθερίας. Τα άτιμα τα υδραυλικά όταν χαλάνε, δεν έχουν ούτε ώρα, ούτε μέρα και ούτε διάρκεια η επισκευή τους!

Πέρασαν τα χρόνια και το μόνο που άλλαξε στην οικογενειακή κατάσταση ήταν, ότι αρραβωνιάστηκε η κόρη τους η Ευτυχία. Ένα βράδυ λοιπόν η Ευτυχία πήγε με τον αρραβωνιαστικό της σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο να απολαύσουν για ένα 2ωρο τον έρωτά τους.

Στην γωνία η Ευτυχία παρατηρεί μια γυναίκα, σαν κάποια γνωστή της φάνηκε, μοντέρνα ντυμένη να περιμένει καπνίζοντας!
- «Βρε συ», λέει στον αρραβωνιαστικό της, «ξέρεις ποια είναι αυτή; Μια από τις θεούσες φιλενάδες της μάνας μου. Μπράβο αλλαγή, να δεις που κάποιον από το ξενοδοχείο θα περιμένει να βγει.»

Ανοίγει την πόρτα το ζευγάρι για να μπει μέσα και ... εκείνη ακριβώς τη στιγμή έβγαινε ο πατέρας της. Πατέρας και κόρη κοιτάζονται αποσβολωμένοι:
- «Μπαμπά τι θέλεις εδώ;» ρωτάει η κόρη και μετά από μια στιγμή αμηχανίας, κοιτώντας έντρομος ο πατέρας προς την μεριά που περίμενε η θεούσα φιλενάδα της γυναίκας του, της απαντάει:
- «Με φώναξαν να φτιάξω ένα θερμοσίφωνα που χάλασε» !!!!!!!!!!