12 February 2011

Όσα παίρνει κι όσα φέρνει ο άνεμος

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά!
της Ισμήνης


Νέος και ωραίος από καλή οικογένεια και με άριστες σπουδές ετών 35 αγάπησε μια νέα, από καλή οικογένεια και αυτή με άριστες σπουδές ετών 25. Σιγά το νέο θα μου πείτε, καθημερινώς και σε όλο τον κόσμο συμβαίνει το τοιούτον γεγονός! Δεν αντιλέγω, αλλά έχει και σασπένς η συνέχεια...

Κάποια στιγμή μετά από κάμποσο καιρό που το ζευγάρι ήτανε μαζί αποφασίσανε να προχωρήσουνε εις γάμου κοινωνίαν. Πρωτίστως ο νέος μας το ανακοίνωσε στους δικούς του, το εδέχθησαν με μεγάλη χαρά και ανυπομονούσαν να γνωρίσουνε την νύφη.

Κατόπιν η νέα το ανακοίνωσε στην μητέρα της που ήταν χήρα και η οποία το δέχθηκε επίσης με μεγάλη χαρά και ανυπομονούσε να γνωρίσει τον γαμπρό. Να μην σας τα πολυλογώ, γνωριστήκανε οι 2 οικογένειες, αρραβωνιαστήκανε τα παιδιά και το ζευγάρι έκανε σχέδια για τον επικείμενο γάμο.

Μια ωραία ημέρα όμως έσκασε το κανόνι ... ο αρραβώνας διαλύθηκε και φυσικά ο γάμος ματαιώθηκε. Σιγά το νέο θα μου πείτε, καθημερινώς και σε όλο τον κόσμο συμβαίνει το τοιούτον γεγονός! Δεν αντιλέγω, αλλά έχει και σασπένς η συνέχεια...

Τι λέω κανόνι, μπομπάρδα ήτανε αυτή που έσκασε. Ο αρραβώνας διαλύθηκε διότι ο γαμβρός αγάπησε την πεθερά και η πεθερά αγάπησε τον γαμβρό. Νάτο το σασπένς που σας έλεγα! Σημειωτέον δε, η πεθερά 55 ετών πολύ κομψή και καλοστεκούμενη.

Αφού γαμπρός και η πεθερά έμπλεξαν το ειδύλλιο και τα μπούτια τους, αποφάσισαν ότι πρέπον ήταν να διαλυθεί ο αρραβώνας με την κόρη της αγαπημένης του και να προχωρήσει ο γάμος του γαμπρού με την καινούργια πλέον αγαπημένη, την μητέρα της πρώην αγαπημένης! Είδατε σασπένς η υπόθεση;

Το τι σούσουρο και κουτσομπολιό έγινε στους κύκλους τους, δεν περιγράφεται, διότι ο γαμπρός ήτανε επώνυμος και η επαγγελματική του θέση ήταν δημόσια. Χωρίσανε οι πρώην αρραβωνιασμένοι, τα αισθήματα της κοπέλας ούτε θέλω να τα φαντασθώ, το δε ζευγάρι αναχώρησε για το εξωτερικό όπου και παντρεύτηκε. Αυτός, λόγω της φύσεως της δουλειά του είχε την δυνατότητα να ζητήσει μετάθεση.

Δεν ξαναγύρισαν στην Ελλάδα παρά μόνο όταν αυτός πήρε σύνταξη. Όσοι τους γνωρίσανε τους περιέγραφαν για ένα πολύ ευτυχισμένο και ταιριαστό ζευγάρι, παρόλο τη διαφορά της ηλικία τους, αυτός ήταν 20 χρόνια μικρότερός της. Και κατά ένα περίεργο τρόπο, όσο περνούσαν τα χρόνια, αυτός μεγάλωνε εμφανισιακά κι αυτή μίκραινε , κάποια στιγμή δε η διαφορά ήταν ανεπαίσθητη.

Η κόρη παντρεύτηκε, αλλά δεν γνωρίζω αν ποτέ αποκατέστησε τις σχέσεις με την μητέρα της. Μια ημέρα μετά από χρόνια διάβασα στην εφημερίδα την αγγελία θανάτου της μητέρας της και προσπάθησα να φαντασθώ την σκηνή του πάνελ των στενών συγγενών, μπροστά στο φέρετρο.

Στη μέση ράκος ο πενθών σύζυγος, δίπλα η τεθλιμμένη θυγατέρα προσπαθούσε να παρηγορήσει τον πρώην αρραβωνιαστικό και νυν πατριό της για το θάνατο της μητέρας της. Παραδίπλα ο άντρας της κόρης να συμπαραστέκεται στον πρώην αρραβωνιαστικό της γυναίκας του και νυν πεθερό του.

Πιο πέρα τα παιδιά της κόρης και εγγόνια της νεκρής γιαγιάς να συμπονούν τον εξ αγχιστείας παππού, που ήταν πρώην αρραβωνιαστικό της μαμάς τους και παραλίγο πατέρας τους!!!!

Θεούλη μου τι φάρσες παίζει η ζωή!!!!!