14 April 2011

Πάλι "καρφιά" για βελτίωση των εισπράξεων...

Βρέθηκαν καρφιά από την σταύρωση του Ιησού!

(ΒΗΜΑ, 14/4/2011)

Δύο από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν στη σταύρωση του Χριστού ανακαλύφθηκαν σε ένα τάφο 2.000 ετών στην Ιερουσαλήμ, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς επί 20 χρόνια και βρέθηκαν κατά τύχη σε ένα εργαστήριο στο Τελ Αβίβ. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα Καρφιά του Χριστού» από τον βετεράνο ερευνητή Σίμτσα Τζεϊκομπόβισι, που έχει προκαλέσει συζητήσεις στους Αγίους Τόπους.

Το φιλμ καταγράφει τα τρία χρόνια ερευνών κατά τη διάρκεια των οποίων ο Τζεϊκομπόβισι παρουσιάζει τους ισχυρισμούς του, μερικοί εκ των οποίων βασίζονται σε εμπειρικά δεδομένα, ενώ άλλοι απαιτούν φαντασία και πίστη.

Ο ίδιος θεωρεί την ανακάλυψή του ιστορική, αλλά πολλοί επιστήμονες και ειδικοί θεωρούν τραβηγμένες τις εικασίες του, και τις αποδίδουν σε μια προσπάθεια του ερευνητή να συγκεντρώσει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πολλά παρόμοια ευρήματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρελθόν. Μερικά αποδείχθηκαν ψεύτικα, άλλα θεωρήθηκαν ιερά.


Ο Τζεικομπόβισι, ο οποίος προκάλεσε έντονη συζήτηση με αφορμή προηγούμενή ταινία του, η οποία ισχυριζόταν ότι είχε ανακαλύψει τον τελευταίο τάφο του Θεανθρώπου, τόνισε ότι το νέο του εύρημα διαφέρει λόγω του ιστορικού και αρχαιολογικού του πλαισίου.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Ισραήλ θεωρεί ότι τίποτε δεν έχει αποδειχθεί. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος παραγωγός έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με μία σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη αλλά η ερμηνεία που παρουσιάζει δεν έχει καμία βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Προσωπικά έχω δει ήδη καμιά πενηνταριά καρφιά από το "σταυρό του κυρίου" σε διάφορα ευρωπαϊκά μοναστήρια. Σίγουρα θα υπάρχουν μερικά και στο Άγιον Όρος!

Να σημειώσω επίσης ότι εκείνη την εποχή γινόντουσαν μαζικά σταυρώσεις απείθαρχων στοιχείων για "πολιτικά εγκλήματα" και μόνο. Για τους υπόλοιπους "εγκληματίες" υπήρχαν άλλες μέθοδοι εκτέλεσης! Οι δρόμοι γύρω από τις μεγάλες πόλεις ήταν γεμάτοι από σταυρούς με καταδικασμένους "πολιτικούς εγκληματίες" επάνω τους. Ακόμα δε κι αν υπήρξε ο Ιησούς και σταυρώθηκε, η πιθανότητα να διασώθηκαν κάποια καρφιά (σίδηρος επί 2000 χρόνια στο έδαφος χωρίς βαφή!) είναι μηδενικές...

Πέρα απ' αυτά, η καθολική εκκλησία (Βατικανό) αρνείται την εγκυρότητα κάθε σινδόνης, καρφιού ή οτιδήποτε σχετικού με τον Ιησού, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εντοπιστεί (έστω μελλοντικά!) DNA επάνω τους, από το οποίο θα προκύψουν στοιχεία για τους γονείς του "σταυρωμένου". Άντε μετά να εξηγείς πώς ο θεούλης διέθετε ανθρώπινο DNA και συγκεκριμένο άνθρωπο ως πατέρα... Καταραμένη επιστήμη που χαλάς τις εισπράξεις!