13 July 2008

Προπαγάνδα με το Photoshop

...
Οι περσικές στρατιωτικές δυνάμεις θέλησαν να δείξουν την ικανότητά τους ότι μπορούν να πυροδοτούν μαζικά πυραύλους, με εμβέλεια που περιλαμβάνει το κράτος του Ισραήλ. Κατά την τελευταία πυροδότηση φαίνεται όμως ότι ένας από αυτούς τους πυραύλους έπαθε αφλογιστία. Γι' αυτό, οι μαθητευόμενοι μάγοι του περσικού στρατού πήραν τη φωτογραφία με τον ατίθασο πύραυλο και ξεπατίκωσαν επάνω του τα αέρια και τη σκόνη ενός γειτονικού πυραύλου, σιγά τα δύσκολα!

Μόνο που δεν ήταν αρκετά προσεκτικοί και 2-3 σύννεφα σκόνης προέκυψαν ολόιδια, πράγμα τελείως αδύνατο σε μια πυραυλική δοκιμή! Όταν άρχισαν να γράφονται στις ξένες εφημερίδες χλευαστικά σχόλια, απέσυραν οι Πέρσες τη σχετική φωτογραφία. Όμως οι φωτοσοπάδες όλης της οικουμένης είχαν βρει πλέον απασχόληση. Στο Ιnternet κυκλοφορούν πλέον δεκάδες εκδοχές του «πυραυλικού πολέμου» που ξεκίνησαν οι Πέρσες στρατιωτικοί, νάναι καλά το Photoshop και τα βοηθήματά του!

Δεν θέλω να αποκλείσω βέβαια την εξ ίσου ισχυρή πιθανότητα, όλα αυτά να αποτελούν προπαγάνδα των αμερικάνικων και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών για να διασκεδάσουν τους δικαιολογημένους φόβους των κατοίκων του Ισραήλ και να μειώσουν τη σημασία των περσικών πυραυλικών δοκιμών. Αδύνατο δεν είναι τίποτα στον κόσμο της προπαγάνδας!
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)
(click)