22 September 2008

Άλλη μια απόδειξη για την κιβωτό του Νώε!

...
Στον γερμανόφωνο ιστότοπο jesus.de με περιεχόμενο του τύπου "Ιησούς Χριστός νικά και όλα τα κακά σκορπά..." διάβασα την εξής ιστορία, με το εκπληκτικό συμπέρασμα που ακολουθεί:

Κατά την τελευταία θύελλα με κυκλώνες στον κόλπο του Μεξικού που πήρε το όνομα Ike (Άικ) καί κόστισε μερικές δεκάδες ανθρώπινες ζωές και τεράστιες υλικές απώλειες, αναφέρθηκε από την κωμόπολη Crystal Beach ένα πολύ ασυνήθιστο περιστατικό. Ενώ οι κάτοικοι που δεν είχαν διαφύγει σε ασφαλείς βόρειες περιοχές, κλείστηκαν για διανυκτέρευση σε μια εκκλησία στην κορυφή ενός λόφου, όπου δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσουν τα νερά της πλημμύρας, κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα για να προστατευτεί ένας άγνωστος άντρας, ο οποίος συνοδευόταν από μια λέαινα!


Εννοείται ότι αυτοί που είχαν βρει καταφύγιο στην εκκλησία, ανατρίχιασαν και ταράχτηκαν με την ιδέα ότι θα γλίτωναν μεν από τη θύελλα αλλά θα γινόντουσαν τροφή του πιθανόν πεινασμένου λιονταριού. Ο συνοδός του ζώου τους είπε ότι είχαν φτάσει στην κορυφή του λόφου μετά από πολύωρη ταλαιπωρία, κολυμπώντας και περπατώντας και ότι δεν πρόλαβαν το τραίνο που μετέφερε σε ασφαλή τοποθεσία τα ζώα του ζωολογικού κήπου. Έτσι ήλπιζαν όλοι ότι και η λέαινα θα ήταν κατάκοπη και δεν θα είχε ενδιαφέρον να δοκιμάσει κανένα ανθρώπινο παϊδάκι. Καλού κακού την απομόνωσαν βέβαια σε κάποιον κλειστό χώρο του ναού...

Πράγματι, λίγο μετά την είσοδο της λέαινας και του συνοδού έπεσαν σε βαθύ ύπνο. Το επόμενο πρωί που ξύπνησαν -όσοι μπόρεσαν να κοιμηθούν, βέβαια- δεν παρατηρήθηκαν απώλειες σε χέρια και πόδια των προσφύγων και η θύελλα είχε περάσει πια. Έτσι, λιοντάρι και συνοδός αναχώρησαν ήρεμα για να βρουν τα υπόλοιπα ζώα και να συνεχίσουν τη ζωή και τη δουλειά τους.

Ποιο συμπέρασμα λέτε ότι βγάζει ο συντάκτης της συγκεκριμένης ανάρτησης του θεόπληκτου ιστότοπου; Άλλη μια απόδειξη, γράφει, ότι είναι αλήθεια η ιστορία με την κιβωτό του Νώε και ότι τα ζώα δεν φαγώθηκαν εκεί μέσα μεταξύ τους, τα ήμερα και αδύναμα από τα άγρια!

Θυμάμαι κάτι σχολικά καλαμπούρια που λέγαμε επί του θέματος, π.χ. πώς μπόρεσε ο Νώε να βάλει τα ψάρια από το νερό στην κιβωτό; (δεν ξέρω ακριβώς, τώρα που το σκέφτομαι, αναφέρεται ο μύθος και σε υδρόβια;) Ή, πώς μπήκαν τα έντομα στην κιβωτό κ.ο.κ. Φαίνεται ότι κάποιοι φοβισμένοι παίρνουν αυτές τις μυθοπλασίες κατά γράμμα και αναζητούν σ' όλη τη ζωή τους απαντήσεις. Έτσι, με κάθε αληθινή ή παραποιημένη ιστορία που κυκλοφορεί, αυτοί οι φοβισμένοι προσπαθούν να συμπληρώσουν το παζλ με τα κενά που είχαν πάντα στο μυαλό τους.