16 September 2008

«Νομίζω πως ένα τετραγωνικό σου αρκεί»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ & ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ



Οι μαθητές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα των μαθημάτων υποκριτικής με την Ελένη Σκότη καθώς και μαθημάτων Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη, παρουσιάζουν από Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και για 9 παραστάσεις, το υλικό που προέκυψε από μια πειραματική και συνθετική διαδικασία των μαθημάτων τους που έλαβαν χώρα την περίοδο 2007-08 στο Επί Κολωνώ με τίτλο «Νομίζω πως ένα τετραγωνικό σου αρκεί».

Πιο συγκεκριμένα, στην πειραματική αυτή παράσταση θα συμμετέχουν ηθοποιοί που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθηση ενός ειδικού μαθήματος υποκριτικής της Ελένης Σκότη πάνω σε κείμενα που προέκυψαν από τα μαθήματα θεατρικής γραφής του Ανδρέα Φλουράκη που προηγήθηκε. Το ενδιαφέρον της διαδικασίας συνίσταται στο ότι στο συγκεκριμένο μάθημα υποκριτικής των ηθοποιών συμμετείχαν ενεργά και οι μαθητές του εργαστηρίου θεατρικής γραφής, που στην συνέχεια επεξεργάζονταν περεταίρω τα κείμενά τους και τα επέστρεφαν ανανεωμένα στους ηθοποιούς για την συνέχιση της δικής τους δουλειάς πάνω σ’ αυτά.

Είναι δηλαδή ένα πείραμα αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής εμπειρίας της θεατρικής γραφής και της δουλειάς που γίνεται επί σκηνής από τους ηθοποιούς. Όλα τα κείμενα των μαθητών της θεατρικής γραφής έχουν δημιουργηθεί με έναν κοινό θεματικό άξονα ώστε να μπορούν να συνυπάρξουν σε μια κοινή παράσταση στο τέλος. Την σκηνοθετική επιμέλεια του σπονδυλωτού αυτού έργου, που προέκυψε ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, έχει αναλάβει η Αλεξάνδρα Παυλίδου.

Ημερομηνίες παρουσιάσεων: 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2008

Ημέρες & ώρες: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 21.30

Διεύθυνση: Θέατρο "Επί Κολωνώ", Ναυπλίου 12, Κολωνός,
στο φουαγιέ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Άλλες πληροφορίες εδώ!

Έμυ Βάγια, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Γραφείου Τύπου
τηλ. 210 51 38 067