07 September 2008

Ο ανθέλλην Κίσινγκερ...




Μιλώντας ο Χένρι Κίσινγκερ στο περιθώριο του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Άλλη η σημασία της Γεωργίας και της Ουκρανίας και άλλη της Μακεδονίας ... Η Ελλάδα έχει ιστορικά δικαιώματα στο όνομα Μακεδονία» (Καθημερινή, 7/9/2008, σελ. 10).

Μένω άναυδος! Καλά, αυτός ο Κίσινγκερ δεν είναι ο ανθέλληνας που έλεγε, σύμφωνα με όλα τα εθνικιστικά και ορθόδοξα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ξεκινώντας από την νεοκομμουνίστρια και παλαιορθόδοξη κ. Τριανταφυλλιά Κανέλλη, ότι: «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».

Να υποθέσω ότι μας φοβήθηκε τόσο πολύ ο βαρύς κ. Κίσινγκερ, ώστε αναγκάστηκε να αλλάξει τροπάριο, αφού βρήκε απέναντί του όλες τις ελληνικές δυνάμεις της εθνικιστικής και θρησκευτικής οπισθοδρομικότητας; Να υποθέσω ότι άλλαξε η συγκυρία και βλέπει την Ελλάδα πλέον ως αναντικατάστατο σύμμαχο που πρέπει να αποσπαστεί από το ιστορικό ορθόδοξο τρίγωνο των Άνθιμου, Ψωμιάδη και Παπαθεμελή, οπότε ακυρώνει ο δολοπλόκος όλες τις ύπουλες παρεμβάσεις που είχε προγραμματίσει αλλά δεν κατάφερε να πετύχει (10 χρόνια το σχεδίαζε) εναντίον της γλώσσας μας (απαπαπα, θα μιλάγαμε σουχαΐλι τώρα), εναντίον της θρησκείας μας (αμάν, τί θα παθαίναμε, ούτε ένα οικόπεδο δεν θα σταύρωνε πλέον η μονή Βατοπεδίου) και εναντίον των πνευματικών και ιστορικών αποθεμάτων μας; Ή να υποθέσω ότι, όπως πράγματι αποδείχθηκε και παραδέχθηκαν οι περισσότερο ειλικρινείς επινοητές της, όλη αυτή η ιστορία ήταν άλλη μια ιδεοληπτική ακροδεξιά μπούρδα;

Και με την ευκαιρία, αφού γλιτώσαμε την επιστράτευση και εκστρατεία εναντίον των Αμερικάνων: αυτά τα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα που δήθεν έβαλε στόχο να εξουδετερώσει με περίτεχνες παρεμβάσεις ο σκοτεινός Κίσινγκερ, ποια ακριβώς είναι; Πού έχουν καταγραφεί, ποιος νεοέλληνας τα δημιούργησε, πώς αποθηκεύτηκαν στην κιβωτό της παγκόσμιας συλλογικής μνήμης και τώρα κινδυνεύουν από τις δολοπλοκίες του κάθε ανθέλληνα; Εγώ ξέρω ότι, όσον αφορά την παραγωγή πνεύματος και ιστορίας, εξαιρουμένων των καταταλαιπωρημένων αρχαίων πνευματικών επιδόσεων κάποιων προγόνων, ζούμε εδώ και σήμερα απ' το χέρι στο στόμα. Ποιος να δημιουργεί άραγε παρ' ημίν πολιτισμό και ιστορία και δεν το μαθαίνουμε;

Το πιθανότερο είναι, εννοείται, ότι αυτοί που σκαρφίστηκαν το προηγούμενο κείμενο ως προερχόμενο από τον Κίσινγκερ και άρχισαν να το στέλνουν με πολλαπλά ηλεκτρονικά μηνύματα σε όλο τον κόσμο, οραματίζονται ταυτόχρονα ανύπαρκτα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα, τα οποία μάλιστα φαντάζονται ως τόσο σημαντικά, ώστε θα άξιζαν να τα βάλει στόχο μια ανθελληνική δύναμη, κάποιο κέντρο ταπείνωσης των «δυσκολοκυβέρνητων» λαών. Έτσι προδίδεται και η προέλευση των πλαστογράφων: εθνικο-θρησκόληπτοι είναι! Πρόκειται για πνευματικά τέκνα εκείνων που πλαστογραφούσαν ανέκαθεν την Ιστορία για να επινοήσουν ανύπαρκτους εθνικούς αγώνες κοτζαμπάσηδων, βασιλιάδων, δικτατόρων και κληρικών.

Και είμαι περίεργος να δω, αν θα προβάλλουν τώρα όλοι οι χαλκευτές πατριδοκάπηλοι και υπερασπιστές της θρησκείας του Βατοπεδίου την τωρινή, αληθινή διαπίστωση του Κίσινγκερ, όπως δημοσιεύτηκε σε διάφορες εφημερίδες. Ο οποίος Κίσινγκερ φυσικά τα αμερικάνικα συμφέροντα υποστηρίζει, αλλά φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και ως Ιστορικός, ντράπηκε να πετάξει καμιά φιλοσκοπιανή κοτσάνα ή σκέφτηκε να τσιμπήσει καμιά ελληνική ψήφο για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, αφού οι περισσότεροι ομογενείς εκεί θα ψηφίσουν τον μαυρούλη!