19 November 2008

Η επιστροφή του ασώτου


Πριν από τέσσερα χρόνια απολύθηκαν ο διευθυντής Ulrich Küchl και ο υποδιευθυντής Wolfgang Rothe, αμφότεροι κληρικοί, από το «ιερατικό σεμιναρίο» στην πόλη St. Pölten (Αυστρία). Αιτία, η ανοχή και συμμετοχή σε γιορτές με ομοφυλοφιλικές σχέσεις, οι οποίες γιορτές είχαν περίπου αντικαταστήσει τα μαθήματα και τις προσευχές.

Προσωπικά, δεν με αφορά αν κάποιοι έχουν οποιεσδήποτε σχέσεις με τη θέλησή τους. Οι καθολικοί ιερωμένοι απέχουν όμως θεληματικά από το σεξ και έχουν ορκιστεί δια βίου αγαμία, ας τηρήσουν λοιπόν αυτό που υποσχέθηκαν οι ίδιοι.

Η πληροφορία για τα πάρτι με ομαδικές σεξουαλικές επιδείξεις, μαζί με μια φωτογραφία που έδειχνε τον υποδιευθυντή Rothe σε παθιασμένο φιλί με ένα μαθητή του, «με γλώσσα» όπως έγραψαν οι εφημερίδες, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι δύο υπεύθυνοι απολύθηκαν! Λέγεται ότι ο αρμόδιος επίσκοπος τους απέλυσε, επειδή δεν τον είχαν καλέσει στα πάρτι, αλλά αυτά είναι κακοήθειες των άθεων.

Τώρα διαπιστώνεται ότι ο απολυθείς Rothe δεν απεβλήθη του σώματος των κληρικών, αλλά απλά μετατέθηκε σε άλλη επισκοπή και άλλη χώρα, στο Μόναχο (Γερμανία) και μάλιστα, για τιμωρία του, εκτελεί χρέη κληρικού σε ένα γηροκομείο. Όπως και νάχει το πράγμα, επέστρεψε στον οίκο του κυρίου! Πάνε βέβαια τα πάρτι, πάνε τα γλέντια και από φιλιά, ίσως μόνο καμιά γιαγιά να του στέλνει φιλάκια από μακριά.

Εννοείται, κανείς δεν θα ήθελε να χάσει ο σεμνός κληρικός τη δουλειά με τα μαγικά που έχει μάθει, να μείνει άνεργος και άστεγος στην πόλη, τη στιγμή που το βαυαρικό ποίμνιο πληρώνει και οι κληρικοί εκεί περνάνε με απραξία, ζωή και κότα. Τι θα συμβεί όμως αν βρεθεί στο γηροκομείο κάποιος καρδαμωμένος παππούς και τσιμπήσει τον «πνευματικό» (λέμε και καμιά σαχλαμάρα, ε;) στο μάγουλο, ψιθυρίζοντάς του: «Πονηρούλη, πονηρούλη!» Άντε μετά να κυκλοφορήσει η είδηση και να το μάθει ο πάπας Βενέδικτος που κατάγεται από την περιοχή! Ποιος τον ησυχάζει πλέον!