06 January 2011

Τους έβαλε ζιζάνια ο Π. Δημητράς!

Ο κόσμος της ακροδεξιάς δεν είναι μια ομάδα, είναι πολλές μικρές, με ηγετίσκους και 10-15 οπαδούς έκαστος και, εννοείται, αλληλοτρώγονται. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην άκρα Αριστερά, μόνο που εκεί βγάζουν και κουμπούρια και βαράνε ανύποπτους ανθρώπους ή βάζουν βόμβες σε κτήρια.
Τελευταίο επεισόδιο στον ενδο-ακροδεξιό καυγά ήταν η υπόθεση, κατά την οποία ο εκδότης του χουντικού "Ελεύθερου Κόσμου" καταδικάστηκε για συκοφάντηση του προέδρου του ΕΠΣΕ, Παν. Δημητρά, ενώ ο επίσης κατηγορούμενος Κώστας Πλεύρης, ζήτησε συγγνώμη και απηλλάγη. Γι' αυτό το λόγο τον "έκραξαν" οι ομοϊδεάτες του! Η ανταλλαγή τοποθετήσεων έχει ως εξής:

Blog Ελλάς-Ορθοδοξία (3/12/2010): ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ!

Δήλωση συγγνώμης Κώστα Πλεύρη προς Παναγιώτη Δημητρά και ανάκληση έγκλησης

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στο Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ο Κώστας Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από τον Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος στη συνέχεια ανακάλεσε έγκλησή του για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Κώστα Πλεύρη στην τηλεοπτική εκπομπή του, στις 29 Ιουλίου 2007 στο Extra Channel. Σε αυτή ο κατηγορούμενος είχε ισχυρισθεί ότι ο Παναγιώτης Δημητράς δήθεν δεν εμφανίζεται στα δικαστήρια που εκδικάζουν μηνύσεις του, λόγω δειλίας.
[...]


Η απάντηση του Κώστα Πλεύρη (Ελεύθερος Κόσμος, 3/1/2011)

Προς Ελλάς-Ορθοδοξία

Αγαπητοί μου!
Σχετικά με τον ισχυρισμόν σας, ότι "ξεφτιλίστικα" διότι ζήτησα συγγνώμη από τον Δημητρά, σας γνωρίζω τα εξής: Δεν επρόκειτο για πολιτική ή ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά για προσωπική διένεξη, στην οποία είχα άδικο. Από λάθος πληροφορησή μου κακοχαρακτήρισα τον Δημητρά σαν άτομο. Εκείνος με εμήνυσε και εγώ ώφειλα σαν έντιμος άνθρωπος να ανακαλέσω όσα είπα σε βάρος του. Και να του ζητήσω και συγγνώμη βεβαίως, διότι τον αδίκησα στους χαρακτηρισμούς που του έκανα. Όταν έχεις άδικο και το αναγνωρίζεις δεν "ξεφτελίζεσαι" Απεναντίας "ξεφτιλίζεσαι" όταν έχεις άδικο και επιμένεις σε αυτό.

Συνεπώς κακώς "εκπλήσεσθε" που ζήτησα συγγνώμη από τον Δημητρά. Εσείς, αν αδικείτε κάποιον, δεν ζητάτε συγγνώμη αλλά συνεχίζετε να τον αδικείτε; Η συγγνώμη που σημαίνει αναγνώριση του λάθους σου, είναι πράξη αξιοπρεπής και απαιτεί ήθος, αλλοιώς είσαι παλιάνθρωπος.

Εσείς μεν υβρίζετε τον Δημητρά καλυπτόμενοι στην ασφάλεια της ανωνυμίας σας. Εγώ δε επώνυμα πάντοτε ανέλαβα την ευθύνη των λόγων και των πραξεών μου. Ποιά από τις δύο συμπεριφορές "βρωμάει πολύ" το αφήνω στην κρίση σας.

Προσθέτω ακόμη: όταν εγώ και ο κ. Ζαφειρόπουλος εδικαζόμεθα, από τους εβραίους, εσείς που ήσασθε; Ούτε στα δικαστήρια ήλθατε, έστω από περιέργεια, ούτε δημοσιεύσεις εκάνατε. Όταν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, το ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο και το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο μου επιτίθεντο, εσείς που ήσασθε; Διατί δεν εγράψατε κάτι όταν επάλευα με τον κ. Ζαφειρόπουλο στις δικαστικές αίθουσες εναντίον του σιωνισμού; Εσείς είχατε εξαφανισθή και μαζί σας οι εθνικοσοσιαλισταί πλην του κ. Χαραλαμπόπουλου και των φίλων του.

Έχω πλήθος ελαττωμάτων αλλά πάντοτε υπήρξα συνεπής στην ιδεολογία μου, για την οποίαν ηγωνίσθην επώνυμα και όχι ανώνυμα
Φιλικά
Κ. Πλεύρης