27 July 2011

Τραυματισμός την ώρα του σεξ - εκτός έδρας!

Η κρατική υπάλληλος της Αυστραλίας L.S. επέστρεψε από επαγγελματικό «ταξίδι εσωτερικού» –συμμετοχή σε συνέδριο– και υπέβαλε αίτηση για αποζημίωση, λόγω ατυχήματος που υπέστη σ’ αυτό το ταξίδι.

Ο αρμόδιος υπάλληλος της κρατικής ComCare που διάβασε στην έντυπη αίτηση της κυρίας L.S. τις συνθήκες του ατυχήματος, προβληματίστηκε σοβαρά, αν το αναφερόμενο ανήκει στις εγκεκριμένες εκτός έδρας δραστηριότητες της αιτούσας: Όπως περιγράφεται αναλυτικά στην αίτηση, κατά την διάρκεια σεξουαλικής επαφής, έπεσε ένα φωτιστικό από τον τοίχο του δωματίου και τραυμάτισε την L.S. σοβαρά στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Ο ξενοδόχος που ρωτήθηκε σχετικά, θεωρεί ότι το φωτιστικό ήταν πολύ καλά στερεωμένο, όμως η παθούσα αμφισβητεί ότι η ένταση της σεξουαλικής συνεύρεσης μπορεί να προκάλεσε τη ζημιά στο φωτιστικό, το οποίο έπεσε με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα. Αφού όμως δεν πληρώνει η ασφάλεια του ξενοδοχείου, η L.S. θεώρησε σκόπιμο να υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης στη δημόσια υπηρεσία της.

Η νομική υπηρεσία του αυστραλιανού Δημοσίου θεωρεί ότι η σεξουαλική δραστηριότητα των υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται στις εγκεκριμένες δραστηριότητες σε ταξίδια εκτός έδρας, αλλά θεωρούνται δραστηριότητες «προσωπικής ευχαρίστησης», σαν να πάει κάποιος σε ένα μπαρ ή στον κινηματογράφο.

Όμως ο δικηγόρος της παθούσας αντιλέγει ότι οι πολίτες συνεχίζουν και εκτός επαγγελματικής έδρας τη ζωή τους, σαν να ήταν στην πόλη μόνιμης κατοικίας. Π.χ. η πελάτισσά του πήγε κατά τις ελεύθερες ώρες της στο Γυμναστήριο, όπως συμβαίνει και κάθε ημέρα της επαγγελματικής ζωής της. Κι εφόσον ένας τραυματισμός στο Γυμναστήριο υπάγεται στις περιπτώσεις αποζημίωσης, σύμφωνα με προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις, δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί από αυτό τον κύκλο τακτικών δραστηριοτήτων η σεξουαλική επαφή.

Τελικά, η απάντηση θα δοθεί από το δικαστήριο, το οποίο θα απαντήσει, αν η υπάλληλος L.S. δικαιούται αποζημίωση ή όχι. Πιθανόν δε να συμπεριληφθούν στην απόφασή του και περιπτώσεις εγγάμων που τραυματίζονται, καθώς βρίσκονται στο κρεβάτι με άλλο άτομο από εκείνο που είναι παντρεμένοι! Εκεί πληρώνει το κράτος ή όχι;