09 February 2008

Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο

--
Με την ευκαιρία του 5ου Εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008 ημερίδα, με θέμα: «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2008» (αίθουσα Ζακλίν ντε Ρομιγί, Υπ.Ε.Π.Θ) από το Γραφείο της Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου «saferinternet.gr». Στην ημερίδα θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης

Ο εορτασμός της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρίας Viviane Reding, στοχεύει στην τόνωση της πεποίθησης ότι μπορούμε όλοι μας να συνεισφέρουμε ενεργά ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο για τα παιδιά.

Η παροχή ασφαλέστερου Διαδικτύου προς την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την προώθηση του στόχου αυτού το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης (Δ.Ε.Π.) του Υπ.Ε.Π.Θ. συντηρεί και ανανεώνει το δικτυακό τόπο www.e-yliko.gr για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει αναπτύξει συνεργασία με τον Εθνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου «saferinternet.gr», ο οποίος υπάγεται στο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κόμβων Ασφαλούς Διαδικτύου «Insafe».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία θα μεταδίδεται απευθείας στο Διαδίκτυο (webcasting) αξιοποιώντας τις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για τη σημασία της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου και για τους τρόπους που μπορεί αυτή να επιτευχθεί.

Στο τέλος της ημερίδας θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν οι εθνικοί νικητές των ηλικιακών κατηγοριών 5-10 ετών, 11-14 ετών και 15-19 ετών του διαγωνισμού «ΕΣΥ καθορίζεις τη ζωή σου στους εικονικούς κόσμους» καθώς και οι πανευρωπαϊκοί νικητές, παράλληλα με την ανακοίνωση που θα γίνει από την Επίτροπο Viviane Reding στις Βρυξέλλες.

(www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, 5/2/2008)