18 April 2008

Με τη μαμά δίπλα του...

...Με πρόσχημα το αίσθημα αλληλεγγύης, έθεσαν την Πέμπτη οι συνδικαλιστές στα μέσα μαζικής μεταφοράς το επιβατικό κοινό σε κατάσταση ομηρίας, διεκδικώντας τη διατήρηση ενός καθεστώτος εργασιακής μονιμότητας με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Δύο οδηγοί του τραμ που απολύθηκαν, είχαν δεχθεί πολλαπλές παρατηρήσεις από τη διοίκηση της εταιρείας. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπήρχαν σοβαρές υπόνοιες ότι ο ένας οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ ο δεύτερος επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα δεν έμπαινε στην καμπίνα του οδηγού χωρίς τη... μητέρα του.

Έτσι, παρέλυσε ολόκληρη η πρωτεύουσα για μία ακόμη φορά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς που συμπαρίστανται και αντιδρούν στο πρωτοφανές, για την αντίληψή τους, φαινόμενο απόλυσης δύο ανεπαρκών οδηγών στο τραμ. Απ' την άλλη πλευρά, αν οι ίδιοι αυτοί οδηγοί προκαλούσαν κάποιο σοβαρό ατύχημα, όλοι θα κατηγορούσαν -και με το δίκιο τους- την εταιρία που δεν φρόντισε να απομακρύνει έγκαιρα τους δύο ανεπαρκείς οδηγούς και δημιουργεί έτσι ανασφάλεια στο επιβατικό κοινό. Και θα προσέθεταν το σύνηθες αστείο επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει το τραμ για να το ιδιωτικοποιήσει!




(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)