14 May 2010

Ακούστε καλύτερα τη ζωή

Η αίσθηση της ακοής, είναι μια πολύτιμη αίσθηση, επειδή μας βοηθά να επικοινωνούμε φυσιολογικά με το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας. Η ακουστική απώλεια, σε όποιο βαθμό κι αν υφίσταται, οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η κοινωνική απομόνωση και η μελαγχολία.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει ελλιπής ενημέρωση γύρω από την βαρηκοΐα και ειδικότερα για τα ακουστικά βαρηκοΐας που φορούν οι πάσχοντες. Συγκεκριμένα, η βαρηκοΐα είναι η δυσλειτουργία της ακοής και όχι η απώλειά της. Θεωρείται δε, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα υγείας που μπορεί να συμβεί στον καθένα και σε οποιαδήποτε ηλικία. Ένας βαρήκοος δεν είναι κωφός! Είναι απλά βαρήκοος και μερικοί πάσχοντες γεννιούνται βαρήκοοι, ενώ άλλοι πάσχουν από βαρηκοΐα συνήθως σε μεγαλύτερη ηλικία.

Το Ακουστικό Βαρηκοΐας αποτελεί μια ουσιαστική λύση στα ανωτέρω προβλήματα και βοηθά τον πάσχοντα σε μεγάλο βαθμό στην αποκατάσταση του προβλήματός του. Η διαδικασία της ακουστικής αποκατάστασης για την επιτυχημένη λύση του προβλήματος συνίσταται σε πολλά, αλλά εξίσου σημαντικά στάδια όπως, η ακριβής μέτρηση, το ιστορικό, η επιλογή του σωστού ακουστικού και η εφαρμογή του, καθώς και η προσαρμογή του πάσχοντος. Όλα πάντα με γνώμονα την θεαματική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Νίκος Δ. Πλούμης
Υπεύθυνος Ακοοπροθετιστής
ΚΕΝΤΡΟ ΑΚΟΗΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ
Αστυδάμαντος 5-Παγκράτι
ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ/Fax : 210 72 47 400

www.alfa-acoustics.com