28 May 2011

Όσα παίρνει κι όσα φέρνει ο άνεμος

Μην ρωτάς, μην ρωτάς... απάντηση δεν θα πάρεις!
της Ισμήνης


Βρίσκομαι στη στάση του τρόλεϊ στην Ομόνοια, στη διασταύρωση της οδού Σταδίου με τη Γεωργίου Σταύρου. Γύρω μου καμιά 20αριά άτομα περιμένουμε το τρόλεϊ να μας μεταφέρει στον προορισμό μας. Με τα χέρια γεμάτα από τσάντες και τσαντάκια - μανία πια όλοι να ζητάνε πλαστική σακούλα ακόμα και για 1 φρατζόλα ψωμί.

Τι καλά και όμορφα η περασμένη γενιά έβγαινε για ψώνια με το διχτάκι, ούτε πλαστικά και σακούλες, ούτε περιβαλλοντική ρύπανση. Αλλά που να το καταλάβουν οι νεοέλληνες; Θεωρούν χωριατιά να μην έχεις τουλάχιστον καμιά 10αρια πλαστικές σακούλες στο χέρι, νομίζουν ότι αναβαθμίζονται σαν αγοραστικό κοινό!

Όλοι κοιτάμε προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση απ’ όπου θα κάνει την εμφάνισή του το μεταφορικό μας μέσο. Έχετε δε παρατηρήσει ότι, μόλις φανεί όλοι το κοιτάνε και όλοι αναφωνούν:

- Ήρθε, ήρθε!

Μάλλον θέλουν να επιβεβαιώσουν το τέλος της αναμονής τους!

Χαζεύοντας τους γύρω μου, για να περάσει η ώρα με κουτσομπολίστικη και κριτική διάθεση, βλέπω να σταματάει μπροστά στην στάση μια κοπέλα πάνω σε ένα μηχανάκι και απευθύνεται σε όλους μας, ρωτώντας αν ξέρουμε που είναι η οδός Αριστείδου .

· 10 άτομα την κοίταξαν αδιάφορα, δεν κατάλαβαν καν την ερώτηση.
· 5 άτομα είπαν σε σπαστά ελληνικά ότι δεν ξέρουν, ντεν ξέρει!
· 4 ηλικιωμένοι, δεν απάντησαν, διότι ούτε που άκουσαν την ερώτηση και
· 1 άτομο υπέδειξε στην κοπέλα πού είναι η οδός Αριστείδου την οποία ζήταγε και αυτό το άτομο ήμουν εγώ !!!!!!

Ένοιωσα τρομερή απογοήτευση, να κυκλοφορούν άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας και να μην ξέρουν τους δρόμους! Και γιατί να τους ξέρουν; Είναι όλοι ξένοι, αλλοδαποί, μετανάστες στην πόλη μου; Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Και πείτε με ρατσίστρια!

Έχετε τολμήσει να ζητήσετε κάποια πληροφορία από περιπτερά; Την πατήσατε. Ο περιπτεράς του κέντρου και της γειτονιάς ήταν κάποτε ο ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ, σε πληροφορούσε τα πάντα! Άντε πήγαινε τώρα να ρωτήσεις. Σε κοιτάνε με απλανές βλέμμα και σου λένε:

- Ντεν ξέρει!

Και βέβαια ντεν ξέρει, γιατί είναι Αλβανοί στην πλειοψηφία αυτοί που έχουν νοικιάσει τα περίπτερα (των αναπήρων πολέμου!)

Αν πάρετε δε ταξί, φροντίσετε να ξέρετε την διαδρομή που θα ακολουθήσετε και να καθοδηγείτε τον οδηγό, διότι θα σας πάει από το Παγκράτι στην Πλατεία Κολιάτσου, μέσω Περιστερίου!!!!!

- Ντεν ξέρει!!!!!!