02 December 2007

Σαββατοκύριακα

ΓΕΜΑΤΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΜΟΝΕΣ, ΕΝΟΧΕΣ, ΜΟΝΑΞΙΑ


της Ισμήνης

5. ΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΥ


Γνωρισθήκατε μέσω κάποιου γνωστού, αγαπηθήκατε μέσα από την καρδιά σας, αρραβωνιαστήκατε με τις ευχές των οικογενειών, παντρευτήκατε με παπά και με κουμπάρο, κάνατε παιδιά και να τα χαίρεστε. Όλα καλά μέχρι εδώ! Τώρα, καθ’ οδόν τι στράβωσε, ποιος τα στράβωσε, τι έφταιξε ποιος από τους δύο σας έφταιξε, άντε να βγάλεις άκρη.

Τον έκανες τσακωτό να κάνει σεξ στο γραφείο με τη γραμματέα σου; Σε έκανε τσακωτή να βγαίνεις από ξενοδοχείο με τον προϊστάμενο σου; Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο ένας δεν άντεχε τον άλλο πλέον; Ανακατεύθηκαν οι πεθερές ανάμεσα σας; Άρχισαν «το σόι σου και το σόι μου»; Ίσως και πιο απλά, πάψατε να αγαπιόσαστε και, προκειμένου να είσαστε μαζί σαν ξένοι, έστω και προς χάριν των παιδιών, αποφασίσατε όμορφα και πολιτισμένα ότι είναι καλύτερα να μην είσαστε μαζί.

Χωρίσατε τα περιουσιακά σας στοιχεία, δικό σου δικό μου, αυτό μας το έκανε δώρο η καλύτερή μου φίλη, δικό μου, αχ! αυτό είναι ο αγαπημένος μου πίνακας δικό μου, το γραμμόφωνο και οι δίσκοι των 78 στροφών είναι του πατέρα μου και ένα σωρό άλλα τέτοια, μικρά ή μεγάλα, που σε άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να προκαλέσει ομηρικούς καυγάδες και άνευ ουσίας και λόγου διεκδικήσεις, απλά και μόνο για το κοντράρισμα.

Τη διατροφή για τα παιδιά ουσιαστικά την κανονίσατε μεταξύ σας. Τα παιδιά με την μητέρα τους κι εσύ θα τα έπαιρνες ένα σαββατοκύριακό το μήνα, μια εβδομάδα τις διακοπές των Χριστουγέννων και μια εβδομάδα τις διακοπές του Πάσχα και ένα μήνα το καλοκαίρι. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις που το διαζύγιο έχει αίσιο τέλος και ακόμα πιο αίσιες διαπραγματεύσεις, ξέρεις και ξέρει ότι θα τα βρείτε μεταξύ σας σε όποιο πρόβλημα και αν προκύψει. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά λοιπόν. Κλείσατε ένα κεφάλαιο της ζωής σας και αρχίσατε να πορεύεσθε σε δρόμους, ανεξάρτητους μεν αλλά και παράλληλους δε, για τα παιδιά σας.

Ψάχνατε και οι δύο σας να ανοίξετε ένα καινούργιο κεφάλαιο, με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις στην εργένικη πλέον ζωή σας. Εσύ γνώρισες μια κυρία χωρισμένη με τα παιδιά που μένουν μαζί της και ο πρώην της τα έχει κι αυτός ένα σαββατοκύριακο το μήνα. Εντάξει, δεν είναι και ιδεώδης η κατάσταση αλλά τα βολεύετε. Πολλές φορές συμπίπτει να είσαστε το ίδιο σαββατοκύριακό αμφότεροι ελεύθεροι.

Έχετε καταστρώσει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο απόδρασης και διασκέδασης. Δύο ημέρες δικές σας, τέλεια. Και πάνω εκεί στην προσμονή έρχεται η καταστροφή. Σου τηλεφωνάει η πρώην να σου ότι πρέπει απαραιτήτως να κρατήσεις τα παιδιά αυτό το 2ημερο, κάτι έκτακτό της έτυχε αλλά δεν σου λέει τι. Υποψιάζεσαι εσύ, ότι ευρέθη γκόμενος στον ορίζοντα - άρα προχώρησαν και θέλει να τον δοκιμάσει και οριζοντίως, αλλά σκασίλα σου, τα σχέδιά σου χαλάνε.

Και πάνω στην ώρα που προβληματίζεσαι πώς να ρεγουλάρεις τα πράγματα, εφόσον πια υπάρχουν νέα δεδομένα στον ορίζοντα, τηλεφωνάει η νυν και σου ανακοινώνει ότι ο πρώην της, της είπε ότι πρέπει απαραιτήτως να κρατήσει τα παιδιά αυτό το 2ημερο διότι κάτι έκτακτο του έτυχε αλλά δεν της είπε τι! Υποψιάζεται ότι ευρέθη γκόμενα στον ορίζοντα - άρα προχώρησαν και θέλει να την δοκιμάσει και οριζοντίως. Κόκαλο εσύ!

Σκέφτεσαι … μπας και η πρώην σου τα έχει με τον πρώην της; Δεν έχετε άλλη λύση και αποφασίζετε, μια και έχετε κανονίσει να περάσετε μαζί το σαββατοκύριακο, να γνωριστούν τα παιδιά, έτσι για να κάνουν παρέα, να το περάσετε με τα 2 παιδιά της πρώην και του νυν και τα 2 του πρώην και της νυν. Τι καλά!

Ξεκινάτε και πηγαίνετε στην Ακρόπολη … μούτρα τα παιδιά της, αρχαία θα βλέπομε τώρα; Τρώτε για μεσημέρι σε ταβέρνα κοντά στη θάλασσα να πάρουν καθαρό αέρα … μούτρα τα δικά σου που ήθελαν φαστ-φουντ. Το απόγευμα πηγαίνετε στον κινηματογράφο να παρακολουθήσουν έργο με τον Γκρέκο … μούτρα τα δικά της, σαχλαμάρες θα βλέπουμε τώρα;

Χωρίζετε ελαφρώς παγωμένοι όλοι προσδοκώντας μια καλύτερη αυριανή ημέρα. Ξεκινάτε με Λούνα-Παρκ … μούτρα τα δικά σου, σε παιδιάστικα μέρη μας πας; Πηγαίνετε για φαγητό σε ταβέρνα στο βουνό … μούτρα τα δικά της όλο κρέατα θα τρώμε; Μιλάς στα παιδιά της; μούτρα τα δικά σου .Μιλάει αυτή στα παιδιά σου ; μούτρα τα δικά της . Βρίζουν τα παιδιά σου … μμμμμ … ωραία αγωγή τους δώσατε σου λέει αυτή, μουντζώνουν τα παιδιά της … μμμμμ … ωραία ανατροφή τους δώσατε λες εσύ.

Σπρώχνονται μεταξύ τους επίτηδες και πέφτουν κάτω και δεν ξέρετε ποιανού μέρος να πάρετε. Να μαλώσετε τα δικά σας; Σας αγριοκοιτάζουν λέγοντας, βέβαια τα ξένα παιδιά υπερασπίζεσαι. Να μαλώσετε τα άλλα; Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να μιλάς έτσι στα παιδιά μου; Μύλος η κατάσταση. Ανακουφισμένοι και οι 2 σας, χωρίζετε με ανεπανόρθωτα ραγισμένο το γυαλί της σχέσης σας.

Γυρίζετε σπίτι σας και σας ακολουθεί ο απόηχος των λέξεων … τα παιδιά σου … τα παιδιά μου! Προς γνώση και συμμόρφωση, σκέφτεστε, για την επόμενη σχέση σας!