04 September 2009

Αντιδικία με το θεό!

...
Τον προηγούμενο χρόνο, ο κ. Ερνι Τσέιμπερς, γερουσιαστής της Πολιτείας της Νεμπράσκα, στις ΗΠΑ, έκανε μήνυση κατά του Θεού, θεωρώντας ότι Εκείνος αποτελεί απειλή κατά της ζωής του ιδίου, των συμπολιτών του, αλλά και ότι έχει προκαλέσει (ο Θεός) «θάνατο, καταστροφές και αίσθημα φόβου και τρομοκρατίας σε εκατομμύρια κατοίκους αυτού του πλανήτη».

Η υπόθεση έφτασε, λοιπόν, τώρα στο δικαστήριο, όπου όμως ο δικαστής Μάρλον Πολκ απεφάνθη ότι δεν μπορεί να κριθεί η μήνυση του κ. γερουσιαστή, επειδή ο εναγόμενος δεν έχει διεύθυνση ώστε να του επιδοθεί η κλήση! «Δεν μπορούμε να δικάσουμε κάποιον που είναι αδύνατον να βρούμε, προκειμένου να έχει και Εκείνος γνώση της μηνυτήριας αναφοράς», είπε με πάσα σοβαρότητα ο δικαστής Πολκ.





Από τη μεριά του, και βάσει του νόμου, ο γερουσιαστής Τσέιμπερς δεν μπορεί να υποβάλει ξανά μήνυση στον Θεό, αλλά μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστή, κάτι που σκέφτεται πολύ σοβαρά να πράξει. Η έφεσή του θα στηριχθεί στο σκεπτικό ότι «αφού ο Θεός τα γνωρίζει όλα, τότε ασφαλώς γνωρίζει ήδη το περιεχόμενο της μήνυσής μου - δεν είναι ανάγκη να Του επιδοθεί η κλήση διά χειρός».

Και σε όσους συνέχισαν να κοιτούν τον επί 38 έτη γερουσιαστή κ. Τσέιμπερς με απορία, εκείνος τους εξήγησε: «Κατέθεσα τη μήνυση αυτή, για να καταδείξω ότι στη Δημοκρατία που ζούμε, κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου και ότι ο καθένας μπορεί να μηνύσει οποιονδήποτε. Ακόμα και τον Θεό!»



Μια σκέψη


«Οχι μόνο δεν υπάρχει Θεός, αλλά άντε να βρεις και υδραυλικό το Σαββατοκύριακο».
(Woody Allen, Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης.)

.