22 December 2008

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

...
Στη Σαουδική Αραβία, ένα θεοκρατικό κράτος, στο οποίο ισχύει αυστηρά ο «νόμος του προφήτη», η Σαρία, επιτρέπεται να επιβληθεί σε ένα κορίτσι κάτω των 10 ετών ο γάμος του με έναν άνδρα οποιασδήποτε ηλικίας, δεν επιτρέπεται όμως να χωρίσει αυτό το κορίτσι - δεν το επιτρέπει ο δίκαιος νόμος του προφήτη.

Συγκεκριμένα, ένας πατέρας πάντρεψε (πούλησε ουσιαστικά) την κόρη του, 8 ετών, αντί περίπου 6.000 € σε ένα νεανία 5Ο ετών! Ο γάμος δεν φαίνεται να ευδοκίμησε –πώς θα μπορούσε άλλωστε- και η μητέρα του κοριτσιού που έχει χωρίσει με τον άνδρα της (αυτόν που πούλησε το κορίτσι), κατέφυγε στα δικαστήρια.

Μετά από δίκες επί δικών αποφάσισε το ανώτατο σαουδαραβικό δικαστήριο, κάτι σαν Άρειος Πάγος με κελεμπίες, ότι δεν επιτρέπεται να χωρίσει το κοριτσάκι γιατί, πολύ απλά, δεν φαίνεται να έχει καταλάβει καν ότι είναι παντρεμένο, λέει η απόφαση του δικαστηρίου. Όταν μεγαλώσει και καταλάβει, τότε μπορεί να υποβάλλει το ίδιο αίτηση διαζυγίου!

Αναρωτιέται, εδώ, κάθε λογικός άνθρωπος: αφού δεν κατάλαβε το οκτάχρονο κοριτσάκι –και δεν καταλαβαίνουν κατά κανόνα σ’ αυτή την ηλικία– ότι παντρεύτηκε, τότε γιατί έγινε ο γάμος; Προφανώς μόνο για να εισπράξει ο πατέρας το χρήμα. Και όταν μεγαλώσει το κορίτσι, ας πούμε γίνει 17-18-19 ετών και μπορεί να χωρίσει επειδή καταλαβαίνει πλέον, γιατί να το κάνει αφού θα έχει ήδη 3-4 παιδιά από τον τότε 6Οχρονο καλοπληρωτή;

Υπενθυμίζω ότι ο ίδιος ο προφήτης –αλαχού ακμπάρ μπε– είχε εξαγοράσει ένα κορίτσι 6 ετών από τον πατέρα του με τον όρο, όπως αναφέρεται στις ιερές μουσουλμανικές γραφές, να «ολοκληρωθεί ο γάμος» όταν το κορίτσι θα γινόταν 9 ετών… Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα κορίτσια των 9 ετών είναι έτοιμα να ολοκληρώσουν γάμους.

Αυτά διδάσκει και πραγματοποιεί η χρονικά τρίτη εκ των θρησκειών από τη Μέση Ανατολή… Κάθε μια πιο οπισθοδρομική από την άλλη! Να σημειώσω ακόμα ότι, ένα μέρος της Σαρία, π.χ. αυτό που αφορά το οικογενειακό δίκαιο, ισχύει με νόμο του ελληνικού κράτους και στην Ελλάδα. Άμα προσχωρήσετε στον μωαμεθανισμό μπορείτε να τον επικαλεστείτε, για παράδειγμα να παντρευτείτε μέχρι 4 γυναίκες (ίσως υπάρχουν τέτοια κορόιδα), να παντρευτείτε κοριτσάκια 1Ο ετών κ.ά.
(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)