21 July 2009

Το δάκτυλο στο μέλι

(του Μανώλη Βάϊα, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 2/7/09)


Οι απανωτές κλοπές κυψελών στις περιοχές της Αρκαδίας όπου οι μελισσοκόμοι εκτρέφουν τα μελίσσια τους, τους είχαν αναγκάσει να πληρώνουν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να περιπολεί και να αποτρέπει τους κλέφτες! Δεν φαντάζονταν, όμως, ότι αυτός που άρπαζε τις κυψέλες ήταν ένας… ιερωμένος!

Οι υπάλληλοι της εταιρείας σεκιούριτι που περιπολούσαν στην περιοχή Ποταμάκια της Βυτίνας, υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ιερέα που έκανε βόλτες με το φορτηγάκι του σε δασώδη έκταση με έλατα, όπου υπήρχαν αρκετές κυψέλες. Έτσι, ειδοποίησαν την τοπική αστυνομία για να τον ελέγξει.

Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγάκι του παπά, το βρήκαν φορτωμένο με οκτώ διπλές κυψέλες γεμάτες μέλισσες… Ο ιερέας ισχυρίστηκε αρχικά ότι είχε αγοράσει τα μελίσσια, αλλά όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν τα παραστατικά υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ότι τα είχε… «σηκώσει» από το σημείο όπου τα είχε τοποθετήσει ένας μελισσοκόμος από την Καλαμάτα!

Έτσι, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον… εκπρόσωπο του Θεού και τον οδήγησαν στο τμήμα της περιοχής, όπου εξακριβώθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που «βούταγε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι»! Και στο παρελθόν, ο… αθεόφοβος παπάς είχε κατηγορηθεί για κλοπή μελισσιών αλλά είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων!