24 July 2009

Κληρικός έκρυβε το πτώμα ενορίτισσας...

για να εισπράττει τη σύνταξή της


Ένας κληρικός από το Ουισκόνσιν καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών επειδή απέκρυψε το θάνατο μιας ηλικιωμένης ενορίτισσας και κρατούσε το πτώμα της σε μια μπανιέρα, προκειμένου να εισπράττει τη σύνταξή της. Στη μακάβρια απάτη συμμετείχαν και μία γυναίκα με τα δύο παιδιά της, τα οποία είχαν εντολή να προσεύχονται για τη νεκρή, ώστε να αναστηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ουισκόνσιν Ράπιντς Τρίμπιουν ο Άλαν Μπάσεϊ ή Επίσκοπος Τζον Πίτερ του Τάγματος της "Εκκλησίας της Θεϊκής Βούλησης" και η μητέρα των παιδιών, Τάμι Λιούις, πλήρωναν τους λογαριασμούς τους με τη σύνταξη της Μάγκντελιν Αλβίνα Μίντλσγουορθ, η οποία ήταν 90 ετών όταν πέθανε. Ωστόσο, κατάφεραν να κρατήσουν κρυφό το θάνατο της ηλικιωμένης μόνο για 65 ημέρες, αφού μια συγγενής της, που κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε, ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο κληρικός είχε πει στα παιδιά, ηλικίας 12 και 15 ετών, και τη μητέρα τους πως αν προσεύχονταν και είχαν δυνατή πίστη η Μίντλσγουορθ θα ανασταινόταν. Τα παιδιά τιμωρήθηκαν και τα χτύπησαν με ένα ραβδί όταν το πτώμα άρχισε να αποσυντίθεται. Το δικαστήριο απαγόρευσε επίσης στον Μπάσεϊ να έχει οποιαδήποτε επαφή με τη Λιούις και τα παιδιά της και να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον τίτλο του ιερέα.

(www.kathimerini.gr, 24/7/2009)