02 June 2007

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα

Αγρυπνία σε ναό της Θεσ/νίκης για την ονομασία της πΓΔ Μακεδονίας

«ΠΑΝΔΗΜΗ» χαρακτήρισε την αποψινή αγρυπνία, που γίνεται για «το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ», ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, προσερχόμενος στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η αποψινή «ειρηνική και πνευματική εκδήλωση υπέρ της πατρίδος μας» τόνισε ο Μητροπολίτης, είναι «μια έκφραση του φρονήματος του λαού, ο οποίος πιστεύει στο Θεό και στις παρεμβάσεις του».

«Ας παρακαλέσουμε το Θεό απόψε, για να δικαιώσει τις προσπάθειες που κάνει η πατρίδα μας δια των πολιτικών της, της διπλωματίας, των παραγόντων και του φρονήματος του λαού μας», πρόσθεσε ο κ. Άνθιμος.

(Καθημερινή, 2/6/2007)

Φανταστείτε ένα θεό που, δήθεν, λύνει πολιτικά προβλήματα ονομασίας γεωγραφικών περιοχών, νομών, κρατών, ηπείρων, ένα θεό που «παρεμβαίνει» υπέρ των Ελλώνων ορθοδόξων και εναντίον των Σκοπιανών ή των Βουλγάρων ορθοδόξων, ένα θεό που «βλέπει» τις αθλιότητες των εκπροσώπων του (λέμε τώρα!) και δεν έχει κατέβη ακόμα να τους αρπάξει από τα γένια... Πάντως, στο Google δεν φαίνεται να έχει καμιά επιρροή ο θεός, ίσως όμως και να συμφωνεί μαζί τους, ποιος ξέρει;