06 June 2007

Εσείς, εμείς, το chat και … οι άλλοι, μέρος I



της Ισμήνης


Μέχρι στιγμής έχουμε αναλύσει ένα σωρό θέματα, ελαφρού και βαρέως περιεχομένου. Εντάξει μην πάμε και στα δύσπεπτα … αυτά είναι άλλων ειδικότητα.

Εγώ καταπιάνομαι με τα πιο απλά και ευχάριστα. Οπότε καιρός είναι να μιλήσουμε λιγάκι και για το διαδίκτυό μας. Έχετε σερφάρει; Έχετε τσατάρει; Ερώτηση χωρίς απάντηση. Διότι όταν λέμε σερφάρω ή τσατάρω εννοούμε ότι μπαίνω στο Ίντερνετ και χάνομαι με τις ώρες.

Πρώτα από όλα πρέπει να έχεις υπολογιστή, αλλά και αυτό διορθώνεται αν δεν έχεις, πηγαίνεις στο Ίντερνετ-καφέ της γειτονιάς σου ή σε άλλη γειτονιά, για να μην σε πάρει κανένα μάτι κι εκεί σερφάρεις και τσατάρεις με την ησυχία σου.

Δεύτερο να ξέρεις να χειρίζεσαι τον υπολογιστή, διαφορετικά δεν γίνεται δουλειά. Τρίτο να ξέρεις σε ποια site rooms και δε συμμαζεύεται, πρέπει να μπεις!

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Αν χρησιμοποιείς το Ίντερνετ για ενημέρωση είναι πολύ απλό, άλλωστε αφού με διαβάζετε, άρα ξέρετε την όλη διαδικασία. Να πάμε λοιπόν στα πιο σύνθετα, για να μην στα πω πονηρά! Θέλετε π.χ. να μιλήσετε με κάποια άτομα! Σωστόν, ορθόν και δίκαιον

Ναι … αλλά για τι πράγματα θέλετε να μιλήσετε; για βιβλία; για μουσική; για σινεμά; Ή απλώς θέλετε να κάνετε «κοζερί» σε επίπεδο κοινωνικοπολιτισμικό;

Μπαίνετε σε ένα site και επιλέγετε το δωμάτιο μέσω του οποίου θέλετε να επικοινωνήσετε με διάφορα άτομα και να μιλήσετε ανταλλάσσοντας απόψεις και γνώμες για το θέμα που σας ενδιαφέρει. Πριν μπείτε, βέβαια, σας υποδεικνύουν να πάρετε ένα ψευδώνυμο (nick) με το οποίο θα μιλάτε κι αυτό σας δίνει την ανωνυμία. Δεν δηλώνετε τίποτα και σε κανένα, από τα πραγματικά σας στοιχεία, ή στην χειρότερη περίπτωση δηλώνετε ό,τι θέλετε και ότι σας κατέβει εκείνη την ώρα, αν και στην Ελλάδα είσαι έτσι κι αλλιώς ό,τι δηλώσεις!

Μπορείτε επίσης να μπείτε και σε ευρωπαϊκά η παγκόσμια chat rooms, επιλέγοντας τη γλώσσα που χειρίζεστε καλύτερα και την κατανοείτε, για να μιλήσετε με άτομα από άλλες χώρες, μακρινές και ονειρεμένες! Ή ακόμα να παίξετε και παιχνίδια, όπως σκάκι, σκράμπλ κλπ.

Τώρα να πούμε και την αλήθεια … δεν μπήκατε ποτέ στον πειρασμό να μπείτε σε εκείνα τα περίεργα rooms, κάποιες περίεργες ώρες με τα ονόματα όπως sex, lesbian, BDSM, pipinia, να αλλάξετε το nick σας και να τσατάτε; Όχι; Αν έχετε μπει, πέστε ναι από μέσα σας και δεν θα το ακούσει κανένας. αν δεν έχετε μπει … χάνετε! Οπότε, αν σας τρώει η περιέργεια για το τι συμβαίνει εκεί μέσα, κρατήστε την αναπνοή σας και θα ενημερωθείτε για άκρως ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά θέματα.

Κι αν σας τρώει η περιέργεια για το πώς γνωρίζω αυτά που θα σας αναπτύξω .... σας ενημερώνω ότι, ναι έχω μπει σε αυτά τα rooms, άλλαξα το nick μου κάτι σε ποιο τραβηχτικό, όχι Μαριγούλα, Ελένη, ορτανσία, τριαντάφυλλο, αλλά σε «καυτή ανάσα, σε θέλω, καίγομαι για σένα» και κάτι τέτοια τέλος πάντων και … μορφώθηκα.

Θα επανέλθω δριμύτερη, μη φύγετε!