07 June 2007

Εκκλησιαστική «Αλληλεγγύη» με σάπια κοτόπουλα

(ΝΤΟΡΑ ΝΤΑΪΛΙΑΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/06/2007)


Αν αυτό δεν λέγεται απάτη, τότε τι είναι; Κι όταν πρωταγωνιστής σ' αυτήν είναι μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας, η οποία, υποτίθεται ότι διακηρύττει τον λόγο του Θεού, τότε τι να περιμένουμε από τους μεγαλόσχημους και μη επιχειρηματίες, που δεν κρύβουν ότι θεός τους είναι το κέρδος και στο όνομα αυτού δεν ορρωδούν προ ουδενός;

Γιατί τα λέμε αυτά; Διότι ήταν η «Αλληλεγγύη», η «μη κυβερνητική οργάνωση» της Εκκλησίας του κ. Χριστόδουλου, που άδραξε την ευκαιρία να εκμεταλευτεί τη «γρίπη των πτηνών» και να δείξει τα... φιλεύσπλαχνα αισθήματά της, αφ' ενός προς τους πτηνοτρόφους που κινδύνευαν να χρεοκοπήσουν, αφ'ετέρου προς τους Ιρακινούς που υποφέρουν από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και τη συμμαχία των δημοκρατών», στέλνοντάς τους σάπια κοτόπουλα.


Το ευτύχημα είναι ότι οι Ιρακινοί δεν παρέλαβαν ποτέ την «ανθρωπιστική βοήθεια» της «Αλληλεγγύης» κι έτσι δεν είχαν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμα πρόβλημα. Εκείνη όμως, «τσέπωσε» περί τα 5,6 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή το 80% των 7 εκατομμυρίων που είχαν εγκριθεί το φθινόπωρο του 2006, οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση, με την υποχρέωση, μέχρι τις 26 Μαρτίου 2007, να αγοράσει η «Αλληλεγγύη» και διαθέσει τα κοτόπουλα. Κάτι που όμως δεν έγινε στην ώρα του.


Οπως δε αποκαλύπτεται σε απάντηση που έδωσε, τελικά, στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Γ. Δραγασάκη το αρμόδιο υπουργείο, η μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας είχε ζητήσει παράταση για την υλοποίηση του προγράμματος. Προφανώς, μέχρι να βρει τα σάπια κοτόπουλα, 340 τόνους τα οποία ανακάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες η νομαρχία Πειραιά. Παρά ταύτα, η εκκλησιαστική επιχείρηση όχι μόνο δεν εστάλη στο Αυτόφωρο, αλλά κρατάει και στα ταμεία της τα χρήματα του Δημοσίου.

Η δε κυβέρνηση που έχει στα «ώπα ώπα» τον Αρχιεπίσκοπο και δεν θέλει να τον κακοκαρδίσει ούτε που δείχνει να διανοήθηκε να του τα ζητήσει πίσω. Αν ήταν όμως κάποιος φουκαράς, θα είχε σπεύσει. Κατά τα άλλα, το υπουργείο Οικονομίας συνάπτει κρυφά δάνεια από την J.P. Morgan, που έχει εξελιχθεί σε συνέταιρο της τσέπης μας.