21 June 2007

Εσείς, εμείς, το chat και … οι άλλοι, μέρος IV



της Ισμήνης

Ιστορία 2η: Η μακιγιέρ

Η κοπέλα χαζεύει και κάνει επιλογή των πριβέ μήπως και τύχει κανένα που να αξίζει το ενδιαφέρον για να απαντήσει. Την ρωτάει ένα αρσενικό με το νικ Λίγη αγάπη ζητώ, με μια κωδικοποιημένη ερώτηση: m/f-a-t? Αυτό σημαίνει αν είναι άντρας ή γυναίκα (m/f), πόσο χρονών είναι (age) και από πού μιλάει (tow)! Πολλοί την έχουνε πάθει και μιλάνε σε άτομα με γυναικεία νικ που ανήκουν στο 3ο φύλλο! Εκεί να δεις πλάκα! Υπάρχει ρουμ που ένα ρομπότ (bot) λέει: προσέξετε πού μιλάτε, γιατί κυκλοφορούν άντρες με γυναικεία νικς, λεσβίες και τρανσέξουλ…..μην απαντάτε σε νικς που συμπεριλαμβάνουν lesbian… μην κάνετε έρωτα με τριχωτούς! Καλή η ενημέρωση!

Απαντάει λοιπόν η κοπελιά μας ότι είναι γυναίκα, λέει μια ενδιαφέρουσα ηλικία, 35 χρονών και ότι είναι από Καβάλα Ο άλλος τσιμπάει, 35 χρονών, Καβάλα σου λέει και αμέσως αρχίζει να κάνει συνειρμούς με την πόλη χμ… ενδιαφέρουσα η περίπτωση! Οπότε πάει στο παρασύνθημα, σε άλλη μια χαζή ερώτηση των απανταχού υποψήφιων οριζοντιωμένων με κάθετες προεκτάσεις, τσατόπληκτων: πως είσαι;

Άντε τώρα να του απαντήσει πώς είναι μέσα από το γυαλί και την ανωνυμία, όπου λες όποια μπούρδα θέλεις. Παίζει λοιπόν το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων: Ψηλή 1.70, 60 κιλά, ξανθοκόκκινα μακριά μαλλιά, μάτια καστανά με πράσινες ανταύγειες. Σε αυτή την περιγραφή αρχίζει και μουγκρίζει ο άλλος! μμμμμμμμμμμμ… καλό ακούγεται. Συνεχίζει: πες μου κι άλλα, ξέρεις τώρα! Αυτή συνεχίζει, μακριά πόδια, λεπτή μέση, ωραίο στήθος, ακόμα ωραιότερο ποπό, νάσου και το 2ο μούγκρισμα μμμμμμμμμμμ… αυτό ακούγεται ακόμα καλύτερο! Παντρεμένη; Όχι, απαντάει αυτή.

Καλή περίπτωση, άρα μπορούμε να συνεχίσουμε: ο τύπος λέει ότι είναι από Αθήνα 38 χρονών και περιγράφει τα προσόντα του, ύψος, πλάτος, μήκος, κιλά κλπ. και το επάγγελμα του, προγραμματιστής κομπιούτερ (σιγά μην ήταν αλήθεια ), παντρεμένος, αλλά δεν τον καταλαβαίνει, δεν τον συμπονάει, δεν του συμπαραστέκεται, όλα αρνητικά έχει αυτός ο γάμος και όλα αυτά που μπορούν να συνθέσουν ένα δακρύβρεχτο σήριαλ! Συμπτωματικά δε, αναζητάει την αδελφή ψυχή να ενωθεί μαζί της να της δώσει πολύ αγάπη και να του δώσει έστω λίγη (ιδού το ανάλογο νικ) και κάτι του λέει ότι αυτά που ζητάει τα έχει βρει στο πρόσωπο της.

Η επόμενη ερώτηση βέβαια είναι έρχεσαι Αθήνα; (που σημαίνει … πότε θα σε πηδήξω; Εμ! τσάμπα γκόμενα ψάχνει, εμ! θέλει να μην ξεβολευφτεί το αρσενικό μας!) Απαντάει αυτή: και βέβαια έρχομαι και πολύ συχνά, έχω κάτι φίλες εκεί.

Ωραία συλλογιέται ο τύπος και σίγουρα τρίβει τα χέρια του και όχι μόνο ... πιάσαμε την καλή! Πότε θα έρθεις… να κανονίσουμε να συναντηθούμε, να τα πούμε… να γνωριστούμε… και αφήνει να εννοηθούν ένα σωρό υπονοούμενα

-Θα κανονίσω να λείψω από την δουλειά μου, απαντάει αυτή, να έρθω πολύ σύντομα γιατί θέλω κι εγώ να συναντηθούμε και αφήνει να εννοηθούν άλλα τόσα υπονοούμενα.

-Ωραίαααα …βρυχάται ο τύπος! Τι δουλειά κάνεις; δεν σε ρώτησα ….

-Είμαι μακιγιέρ, απαντάει αυτή.

-Καλλιτέχνης… χαχανίζει ο τύπος. Μου αρέσουν οι γυναίκες που ξέρουν να περιποιούνται τον εαυτό τους. Και πού εργάζεσαι;

-Σε γραφείο κηδειών, μακιγιάρω πεθαμένους για να είναι ευπαρουσίαστοι σαν φυσικοί, όταν ανοίγει το φέρετρο πριν τους βάλουν στον τάφο!

-… … … … … … … … … …

-Έλα … εδώ είσαι;

Αν ποτέ συναντήσετε κάποιον και σας διηγηθεί μια τέτοια ιστορία, να ξέρετε ότι είναι αληθινή! Και συνεχίζω εντός ολίγου, θα πεταχτώ για λίγο στο Άμστερνταμ να δροσιστώ και θα επανέλθω δριμύτατη!