09 January 2009

Στρατοκρατία στην Τουρκία...

παπαδοκρατία στην Ελλάδα


Διάβασα στις εφημερίδες ότι ο πρόεδρος της ελλην. Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε στο Αγαθονήσι που πήγε για θρησκευτικές τελετές ότι, «Ο πυρήνας του προβλήματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων βρίσκεται στον καθοριστικό ρόλο του τουρκικού στρατού στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας». Κοιτάζοντας διάφορες φωτογραφίες, αναρωτιέμαι τι θα πει ο κ. Παπούλιας, αν του απαντήσουν οι Τούρκοι κάποια στιγμή ότι «Ο πυρήνας του προβλήματος των τουρκοελληνικών σχέσεων βρίσκεται στον καθοριστικό ρόλο του ελληνορθοδόξου ιερατείου στην πολιτική ζωή της γειτονικής χώρας»;

(click)


Ένας καταφερτζής μοναχός τους τούμπαρε όλους και απέκτησε τεράστια περιουσία... Και παράλληλα ο ίδιος (και άλλοι όμοιοί του) βρίζουν τους Οθωμανούς και τους διαδόχους τους Τούρκους ότι φρέναραν την πρόοδο του ελληνικού λαού, ότι "πάλι με χρόνια με καιρούς..." - ποιος ξέρει πού βλέπουν ότι εθίγησαν οι παπάδες από τους Οθωμανούς.

Στρατιωτικούς βλέπω και πολλούς στην Τουρκία, σε κάθε τελετή, ιμάμηδες δεν έχω δει ποτέ, ίσως επειδή δεν φοράνε τα γυαλιστερά αποκριάτικα των δικών μας και δεν ξεχωρίζουν. Γεγονός είναι, βέβαια, ότι οι στρατιωτικοί εδώ μαζεύτηκαν αρκετά, μετά από τα εγκλήματα της επταετίας και το ξεπούλημα της Κύπρου. Οι παπάδες όμως ακόμα αλωνίζουν! Στην Τουρκία αλωνίζουν οι στρατιωτικοί και θέλουν μερίδιο στην εξουσία και οι ιμάμηδες... Να δούμε, ποιοι θα απαλλαγούν πρώτοι κι από τις δύο γάγγραινες!

(Στέλιος Φραγκόπουλος, Stelios Frangopoulos)