28 January 2009

Κι άλλος αρχιμανδρίτης

Ο Φώτιος και η «τακουνού»


Ο αρχιμανδρίτης και μέλος της Ιεράς Συνόδου, Φώτιος, που διακονεί τον Πανάγιο Τάφο, κέρδισε πρόσφατα το δικό του δεκαπεντάλεπτο (αρνητικής) δημοσιότητας, όταν μπροστά στις κάμερες καταράστηκε μία δημοσιογράφο. Λίγο αργότερα βέβαια, ζήτησε συγνώμη εξηγώντας ότι είναι ευέξαπτος επειδή έχει ζάχαρο.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι το ζάχαρό του ανεβαίνει ακόμα και όταν... αλληλογραφεί με τους εν Χριστώ αδελφούς του! Ιδού, λοιπόν, τι γράφει (ο απόφοιτος δημοτικού) Φώτιος σε μητροπολίτη, αντίπαλο του πατριάρχη Ειρηναίου: «Μωρή πατσαβούρα τακουνού, που έκανες αίτηση ότι ο μισθός είναι λίγος για να πάρεις αύξηση, για να πληρώνεις εκεί που γυρίζεις, στις αγορές, και δεν ντρέπεσαι που έδωσες τα κειμήλια
του Αγίου Τάφου στον... Πώς θα βγει η ψυχή σου; Αλλά και αυτός δεν έχει φιλότιμο που τα πήρε». Αρχιμανδρίτης Φώτιος.
  • Τι να σχολιάσουμε εμείς; Μόνο να εξηγήσουμε ότι στο κείμενο της επιστολής δεν κρατήσαμε την ορθογραφία του . Και να αναρωτηθούμε, βεβαίως, πώς τολμά να υπογράφει τέτοιου είδους σημειώματα με τον τίτλο (!) του αρχιμανδρίτη.
(Β.Σ.-Μ.Π., Ελευθεροτυπία, 3/4/2005)

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε σήμερα μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, μέσω Διαδικτύου. Ο αρχιμανδρίτης ζήτησε να είναι στη φυλακή μαζί με τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.

Σωστός ο παπάς! Θέλει τον μητροπολίτη δίπλα του για να ψάλλουν ύμνους... Ας περιμένουμε όμως να δικαστεί πρώτα ο αρχιμανδρίτης, γιατί πολλά μπορεί να γίνονται, μπορεί να διογκώνονται ασήμαντες ιστορίες! Το τεκμήριο της αθωότητας ας ισχύσει και γι' αυτόν!