12 March 2008

Θαύμα – θαύμα

Διαχρονική οπισθοδρομικότητα



Σε ένα χωριό της δυτικής όχθης της Παλαιστίνης γεννήθηκε ένα αρνί, χρώματος καφέ και με κάποια στίγματα στα πλευρά του. Ο τσοπάνος και ιδιοκτήτης του αρνιού «διάβασε» στα στίγματα αυτά (στα αραβικά) το όνομα του Αλλάχ και είναι βέβαιος ότι πρόκειται για μήνυμα ότι «ο θεός υπάρχει και είναι μεγάλος».

Το θαυματουργό μήνυμα επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός, λέει ο τσοπάνος, ότι την ημέρα της γέννησης του αρνιού σκοτώθηκε σε βομβαρδισμούς Ισραηλινών ο σεΐχης Αχμέτ Γιασίν, υψηλό στρατιωτικό στέλεχος της Χαμάς. Και συνεχίζει:
«Αν δεν ήθελε ο Αλλάχ να μας στείλει ένα σημάδι, δεν θα τον άφηνε να σκοτωθεί την ίδια μέρα.» Τετράγωνη λογική!

Ο ίδιος έβγαλε από το θαυματουργό γεγονός
επίσης το κατάλληλο ηθικοπλαστικό συμπέρασμα: «Ελπίζουμε να γίνει η γέννηση του αρνιού μάθημα για μας, ώστε να ζήσουμε όπως ο μάρτυρας Γιασίν».

Και φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία, αν δεν συναινέσει ο λαός: Από πολλά μέρη της Παλαιστίνης πηγαίνουν προσκυνητές στο χωριό που γεννήθηκε το σημαδεμένο αρνί για να δοξάσουν τον Αλλάχ. Μαζί με το θεϊκό σημάδι έχουμε λοιπόν και τη λαϊκή επιβεβαίωση.

Εκεί στην Παλαιστίνη δεν γιορτάζουν οι Άραβες το Πάσχα, αλλά αν είχε γεννηθεί το «ιερό αρνί» εδώ, σε 40 μέρες θα γύρισε σε κάποια σούβλα, ό,τι μήνυμα κι αν αναφερόταν στην προβιά του… Να μην ξεφύγουμε κι από τις παραδόσεις μας, έτσι;

.