25 March 2008

Αριθμός νεκρών στο Ιράκ

Από την ιστοσελίδα: Iraq Coalition Casuality

Πριν από μερικές μέρες, στις 11 Μαρτίου, οι νεκροί Αμερικάνοι στρατιώτες ήταν 3.983 και 2 εβδομάδες μετά προστέθηκαν άλλοι 17 και στρογγύλεψε ο αριθμός στους 4.000. Συνολικά είναι ήδη 4.308 άτομα, μόνο στρατιωτικό προσωπικό!

Νεκροί:

US

UK

Άλλοι

Σύνολο

Μέσος όρος

Αριθμός ημερών

Σύνολο

4.000

175

133

4.308

2.35

1.830


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς έμαθε με «θλίψη» ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ έχει φθάσει τους 4.000 και αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων που έχει λάβει, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντέινα Περίνο.

«Προφανώς αισθάνεται θλίψη αυτή τη στιγμή, και θρηνεί κάθε μιά από τις ζωές που χάθηκαν, από την πρώτη (ζωή) στη σύγκρουση αυτή έως αυτές του σήμερα», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Περίνο, η οποία νωρίτερα σήμερα είχε συνομιλήσει με τον πρόεδρο Μπούς για το ζήτημα αυτό.

«Αναλαμβάνει την ευθύνη των αποφάσεων που έχει λάβει, και αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη της εξασφάλισης της επιτυχίας», δήλωσε τέλος η εκπρόσωπος.

(www.kathimerini.gr, 24/3/2008)

Αφού αισθάνεται θλίψη και θρηνεί, μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι. Φαίνεται εξ άλλου η θλίψη στους ηλίθιους μορφασμούς που κάνει με κάθε αφορμή. Μορφάζει από τη θλίψη και υπό το βάρος των ευθυνών. Σε λίγο καιρό μπορεί να ισχυριστεί ότι επωμίζεται τις ευθύνες για να απαλλάξει εμάς που είμαστε οι ουσιαστικοί υπεύθυνοι...