18 March 2008

Εκπαίδευση ισλαμιστών στην Ευρώπη;

...
Πριν από 15 ημέρες, στις 3 Μαρτίου, ανατινάχθηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν ένας άντρας, συμπαρασύροντας στο θάνατο 2 Αφγανούς πολίτες και 2 Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Το περιστατικό φάνηκε σύνηθες και φιλοξενήθηκε ως είδηση στις εσωτερικές σελίδες των εφημερίδων. Αυτό που προκαλεί όμως τώρα εντύπωση και ανησυχία είναι ότι ο ανατιναχθείς φαίνεται να ήταν ο εικονιζόμενος Τούρκος Cüneyt C. από την πόλη Ansbach της Βαυαρίας.

Ο Cüneyt οδήγησε ένα αυτοκίνητο που είχε φορτωθεί με εκρηκτικά, μέχρι την είσοδο ενός κυβερνητικού κτηρίου, το οποίο φυλάσσεται από στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Από την ένταση της έκρηξης κατέρρευσε το φυλάκιο και πλάκωσε αρκετούς στρατιωτικούς και πολίτες, 4 από τους οποίους βρέθηκαν νεκροί ενώ αρκετοί άλλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η οργάνωση IJU (Islamic Jihad Union), η οποία εδρεύει στην περιοχή Sauerland της Γερμανίας (ανατολικό Westfalen), ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ότι «ο θαρραλέος Cüneyt αντάλλαξε την πολυτελή επίγεια ζωή του με μία θέση στον παράδεισο, ολοκληρώνοντας αυτή την αποστολή.» Επίσης ότι «οι αιρετικοί από τη Δύση εξοντώθηκαν με 4,5 τόνους εκρηκτικά.»

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούν σοβαρά για το περιστατικό, γιατί φαίνεται ότι στη χώρα εκπαιδεύονται ισλαμιστές από το πλήθος των Τούρκων που ζουν εκεί, για επιθέσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και, κάποια στιγμή, ίσως και στην ίδια την Ευρώπη. Άλλο ένα μέλος της οργάνωσης IJU, ο Sadullah K., επίσης Τούρκος από το Langen της Γερμανίας, σκοτώθηκε μαζί με άλλους σε ορεινή περιοχή του Πακιστάν από την αεροπορία της χώρας.