21 April 2009

Οι καραγκιόζηδες της 21ης Απριλίου

...
Τα καραγκιοζιλίκια των χουντοπατέρων ήταν πάμπολλα, πολλά έμειναν ως ανέκδοτα και μερικά άλλα δεν γίνονται πιστευτά, αν δεν παρουσιαστεί και η αντίστοιχη φωτογραφία.

Ήταν γνωστό ότι ο Παττακός, όπου κι αν βρισκόταν, προσπαθούσε να επιβάλλει την τάξη σε προσωπικό επίπεδο. Πέρα από την παρακολούθηση οδηγών που πετούσαν από το παράθυρο το αποτσίγαρό τους (κάκιστα, βεβαίως!), τους οποίους ανάγκαζε να κατεβούν από το αμάξι και να μαζέψουν τη γόπα, έκανε ο ίδιος εφόδους και στα γήπεδα για να διαπιστώσει, αν όλα βαίνουν καλώς.

Σε μια από αυτές τις εφόδους ζήτησε ο Παττακός να διακοπεί ο αγώνας Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και κάλεσε τον Γιώργο Σιδέρη για να τον παρατηρήσει, επειδή δεν έπαιζε καλά. Σιγά μην είχε αμφιβολίες ο καραβανάς ότι μπορεί να κρίνει αν έπαιζε κάποιος καλά ή όχι.

Στη φωτογραφία αριστερά ο υφυπουργός αθλητισμού Ασλανίδης, ο οποίος προήχθη στη συνέχεια σε υφυπουργό παιδείας, στη μέση ο Παττακός που δίνει οδηγίες στον Σιδέρη και δεξιά ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Πλυτάς που κρύβει το πρόσωπό του για να μην τον απαθανατίσει η κάμερα παρέα με τον Παττακό. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός έχασε σ' εκείνο τον αγώνα με 1-0. Δεν αρκούσαν, φαίνεται, οι οδηγίες που έδωσε ο Παττακός...