15 April 2009

Μεγάλο «έργο», καθόλου έλεγχοι!

...
Απάντηση σε όσους επικρίνουν την εκκλησία, ότι έχει περιορισμένο κοινωνικό έργο, έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, το Σάββατο από το Μεσολόγγι, όπου αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της πόλης. Ο αρχιεπίσκοπος είπε συγκεκριμένα ότι «η απάντηση σε όσους αναρωτιούνται τι προσφέρει η εκκλησία δε μετριέται σε αριθμούς, δεν είναι υπουργείο οικονομικών ή υπουργείο πρόνοιας, ζει για αυτό που είναι, όχι για αυτό που έχει».

(Ελ. Τύπος, 13/4/2009)


Σωστός! Συντριπτική η απάντηση του κ. Ιερώνυμου, πού να τολμήσεις να του αντιμιλήσεις τώρα. Μόνο που δεν έχει ενημερώσει ακόμα, τι γίνεται με τα 5,5-6 εκατομμ. ευρώ για τα κοτόπουλα που θα πήγαιναν στα θύματα από το τσουνάμι της Ινδονησίας (αγαθοεργία με λεφτά μας!) αλλά ποτέ δεν ξεκίνησαν, γιατί τα κοτόπουλα χάλασαν και μύρισαν...


Επίσης δεν μας ενημέρωσε ακόμα κανείς, τι απέγινε με τους οικονομικούς ελέγχους που είχε αρχίσει η κ. Γιαννάκου στις μητροπόλεις και τις μονές... Εμ, δεν είναι υπουργείο οικονομικών ή υπουργείο πρόνοιας για να ολοκληρώνονται έγκαιρα οι οικονομικοί και υγειονομικοί έλεγχοι... Πάλι βλέπουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζει ο εκκλησιαστικός μηχανισμός στο «έργο» του!