22 October 2007

Αυτοί που εμποδίζουν να δημιουργηθεί η νέα χωματερή...

στο Βραγόνι Κερατέας, συντηρούν την παράνομη
χωματερή κοντά στα σπίτια και τη λεωφόρο.


Αυτή τη χωματερή χρησιμοποιούν δεκαετίες τώρα στην Κερατέα για τα απορρίμματα της πόλης αλλά και γειτονικών πόλεων. Περίπου 4 - 5 τόνοι απορριμμάτων ρίχνονται ανεξέλεγκτα κάθε μήνα, στην παράνομη χωματερή, η οποία απέχει μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την λεωφόρο Μαρκοπούλου - Λαυρίου και λίγα μέτρα από κατοικημένες περιοχές.

Κατά τα άλλα η «προοδευτική» νέα δημοτική αρχή της πόλης, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, «κινητοποιούν» τους κατοίκους και σηκώνουν μαύρες σημαίες για να μην δημιουργηθεί ο οργανωμένος νέος ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΗ στο Βραγόνι της Κερατέας, που βρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, σε μια δύσβατη ορεινή περιοχή και η οποία θα λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων για την Αττική και ιδιαίτερα την Ανατολική Αττική με τις δεκάδες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ σαν κι’ αυτή της Κερατέας.

Και, όχι μόνο αποθέτουν ανεξέλεγκτα απορρίμματα, αλλά επιτρέπουν και σε γειτονικούς Δήμους τη χρήση της παράνομης χωματερής έναντι 100.000 ευρώ και πλέον ετησίως. Αυτή είναι η υποκρισία μερικών εκπροσώπων της Τοπικής και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών της περιοχής.


(Από την εφημερίδα "Αττικός Παρατηρητής")

(κλικ για μεγαλύτερες)










.