29 October 2007

Χαριτόβρυτα λείψανα!!!

...
Το είδα στο blog Η καλύβα ψηλά στο βουνό του Πάνου και δεν πίστευα στα μάτια μου: «θα τεθούν εις προκύνησιν τα ιερά και χαριτόβρυτα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου». Καλά, για τον επιθετικό προσδιορισμό ιερά ... ιερά λείψανα, ας είμαστε επιεικείς. Αλλά το χαριτόβρυτος, πώς νόμιζα εγώ ότι δεν ταιριάζει σε κόκαλα; Πάλι λάθος θα έχω κάνει, σκέφτηκα! Κοιτάω το λεξικό και διαπιστώνω ότι ουδέν λάθος κάνω, μια χαρά είναι οι γνώσεις μου: «Χαριτόβρυτος: Εξαιρετικά χαριτωμένος και θελκτικός, παράδειγμα: χαριτόβρυτος δεσποινίς, συνώνυμο: τρισχαριτωμένος».

Άπιστοι και ελεεινοί, αμέσως το μυαλό σας να πάει στο κακό, δεν τόχετε σε τίποτα να συναρμολογήσετε τώρα κανένα ανέκδοτο για τα ιερά και τρισχαριτωμένα κόκαλα του στρατιωτικού αγίου, ο οποίος (παρεμπιπτόντως) διέδιδε το μήνυμα της χριστιανικής αγάπης με τα όπλα. Εμπρός, τουλάχιστον οι εκ Θεσσαλονίκης, να προσκυνήσετε νεκροφιλικά τα χαριτόβρυτα λείψανα για να εξιλεωθείτε!

Θυμήθηκα τώρα ένα ανέκδοτο που είχα ακούσει προ καιρού: το άκρον άωτον του θορύβου είναι να κάνουν δύο (χαριτόβρυτοι) σκελετοί έρωτα επάνω σε λαμαρίνα...

(Click)




.