22 February 2009

Διαχρονική αθλιότητα

Με εισιτήριο τρίτης θέσεως και το... Άγιο Φως

(ΒΗΜΑ, 22/2/2009)
[...]
Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Κασσίμης δέχεται διάφορα αιτήματα αλλά έχει επισημάνει σε όλους τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της ύφεσης. Μάλιστα σε μια κίνηση περιορισμού των εξόδων στην Ιερουσαλήμ θα ταξιδέψει εφέτος ένα μικρό κυβερνητικό αεροπλάνο για να μεταφέρει το Αγιο Φως στην Αθήνα. Τα άτομα που θα επιβαίνουν δεν θα ξεπερνούν τα 3O, ενώ μόλις πέρυσι αλλά και για περισσότερα από 15 χρόνια το υπουργείο Εξωτερικών ναύλωνε μεγάλο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συνήθως Αirbus, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 15O κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μέλη της Βουλής, κληρικοί και στελέχη της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα.
Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο λυπάμαι που το μαγικό "άγιο φως" (ο Μιχ. Καλόπουλος έχει αποδείξει πειραματικά, καλά νάναι ο άνθρωπος, ότι πρόκειται για κομπίνα των παπάδων) θα έρθει με αεροπλάνο στην τρίτη θέση. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η τρίτη θέση στις πτήσεις, πάντα για 1η και 2η θέση ακούω, αλλά δεν θα λύσω τώρα αυτό το πρόβλημα. Πολύ λυπάμαι λοιπόν! Αλλά ότι μέχρι τώρα το συνόδευαν 150 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ενώ στο εξής θα συμμετέχουν "μόνο" 30, δεν υποφέρεται με τίποτα!

Τα τελευταία χρόνια πληρώναμε (χρέη της Ολυμπιακής) ολόκληρο Airbus για να κάνουν τουρισμό 150 κηφήνες. Ενώ τώρα, μόνο 30 αργόσχολοι θα αξιοποιηθούν για να μεταφερθεί μια γκαζόλαμπα, την οποία θα μπορούσαν να ανάψουν οπουδήποτε στην Αθήνα ή στη Θεσ/νίκη και να αρχίσουν από εκεί τα μαγικά και τις εισπράξεις. Δεν μπορεί ο θεούλης (που είναι αποδεδειγμένα Έλληνας) να κάνει το θαύμα του στην Ελλάδα, να μην χρειαζόμαστε τόσα έξοδα; Θα τρελαθούμε οριστικά! Εκτός από απατεώνες μάγους καντηλανάφτες, έχουμε επίσης στο μισθολόγιο συνένοχους πολιτικούς και "κυβερνητικούς αξιωματούχους"!