18 May 2008

Αγαπημένε μου ... σύζυγε

10. Οι Υπόλοιποι

της Ισμήνης


Αγαπημένοι υπόλοιπου σύζυγοι, τωρινοί, πρώην, μελλούμενοι, πάντως αγαπημένοι με την ευρύτερη έννοια. Σας αγαπάμε, σας πονάμε, σας νοιαζόμαστε αλλά και ταυτόχρονα θέλουμε να σας σκοτώσουμε. Μεταξύ αστείου και σοβαρού, όλες οι κατά πολλά χρόνια παντρεμένες λοξοκοιτάνε με ζήλια τις πρόσφατες χήρες.

Μαζί ενωθήκαμε, κάναμε παιδιά και μαζί συνεχίζουμε, όσες αντέχουμε βέβαια, να είμαστε μαζί. Είναι αλήθεια ότι κάπως αλλιώς σας γνωρίσαμε και κάπως αλλιώς μας προκύψατε. Τι να γίνει, δεν είμαστε της κατηγορίας γκόμενας, με συνάντηση 2–3 ώρες την εβδομάδα, που εκεί βγάζετε τον καλύτερο εαυτό σας και είσαστε πάντα αγαπητοί και επιθυμητοί! Εμ βέβαια, μέσα σε 2-3 ώρες τι να πρωτοκάνεις; Να κάνεις έρωτα, να μιλήσεις, να φιλήσεις, να αστειευτείς; Πάει πέρασε ο χρόνος, αλλά έτσι είστε πάντα μέσα στην καρδιά της και ζηλεύει εμάς που είμαστε το λιμάνι. Δεν ξέρει όμως ότι τα λιμάνια δέχονται όλων των ειδών τα πλοία που πάνε να αράξουν με όλες τις συνθήκες και όλα τα φορτία που μεταφέρουν.

Περιέγραψα όσους χαρακτήρες ανδρών ήρθαν στο μυαλό μου και, σίγουρα, υπάρχουν κι άλλοι, καλύτεροι και χειρότεροι. Κάπου ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να αναγνωρίσατε κάποιο στοιχείο από εσάς ή κάποιον φίλο, αδερφό ή γείτονα.

Μην το παίρνετε κατάκαρδα, κανείς δεν είναι τέλειος, απλά προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι, όχι μόνο για εμάς, αλλά για να αισθάνεστε και εσείς καλύτερα.

Με πολύ αγάπη Ισμήνη