01 March 2009

Παραλήρημα Άνθιμου

...
Παραλήρημα Άνθιμου από άμβωνος, στην εκκλησία Αναλήψεως και μετά τις αποκαλύψεις της «Κ.Ε.» για το «δωράκι» των 32 στρεμμάτων στο Πανόραμα:
  • Μίλησε για ψέματα «που δεν θα μείνουν ατιμώρητα στην πέρα του τάφου ζωή».
  • Αναφέρθηκε σε «χέρσο χωράφι, μακριά από το Πανόραμα και τη Θέρμη», δίχως καμία αναφορά ότι είναι δασική έκταση.
  • Τόνισε ψευδώς ότι το κράτος «το δίνει με μία δουλεία 99 χρόνων», όταν η απόφαση Κοντού μιλά για παραχώρηση «κατά κυριότητα».
  • Επιχείρησε έμμεσα, εκ Σαλμώνης Ηλείας ο ίδιος προερχόμενος, με κοσμικό όνομα Διονύσης Ρούσας, να δημιουργήσει τον τεχνητό διαχωρισμό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος «σε εφημερίδα των Αθηνών»
  • Διέκρινε «φθόνο» και «κομματικό πάθος» πίσω από την αποκάλυψη και μίλησε για ενδεχόμενο να λάβει και «ένδικα μέσα», τονίζοντας ότι η «Ε» εχθρεύεται Εκκλησία και εκκλησιαστικά πρόσωπα.
Τα είπε όλα εκτός από την ταμπακιέρα, πώς δηλαδή μία δασική έκταση 32 στρεμμάτων, αξίας 12 εκ. ευρώ, με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στην «κυριότητα» της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, πώς δρομολογήθηκαν διαδικασίες εξπρές και πώς πέτυχε την «κατά παρέκκλιση» δόμηση από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
(Λας, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/02/2009)
Οι συντάκτες της Ελευθεροτυπίας θα τιμωρηθούν «στην πέρα του τάφου ζωή». Τους βλέπω να βράζουν στα καζάνια της κόλασης... Σ' αυτή τη ζωή δεν προβλέπεται, πάντως, τίποτα για όσους δημοσιεύουν αληθείς ειδήσεις και γι' αυτό θυμώνει πολύ ο κ. Άνθιμος. Αλλιώς θα είχε υποβάλλει μήνυση!

Όσο για το «κομματικό πάθος», μάλλον υπονοεί ο κ. Άνθιμος ότι αυτός ανήκει στη Ν.Δ. που του χάρισε ως κυβέρνηση το οικόπεδο των 32 στρεμμάτων, ενώ η "Ε" ανήκει σε άλλο κόμμα... ποιό άραγε; Αν εννοεί το ΠΑΣΟΚ, μάλλον λάθος κάνει, γιατί κι αυτό χάρισε οικόπεδα στον Εφραίμ... Μάλλον τον ΣΥΝ του φίλου των μητροπολιτών Τσίπρα ή το ΚΚΕ της εθνοθεούσας Κανέλλη θα εννοεί ο κ. Άνθιμος. Εκεί θα ανήκει η "Ε", εκτός αν εννοούσε το ΛΑΟΣ.