28 March 2009

Οικογενειακό δράμα με τον ξύλινο σταυρό

...
Μια Γαλλίδα 34 ετών σκότωσε σε θρησκευτική έκσταση τη μητέρα της, κτυπώντας την με ένα σταυρό που είχε για «προστασία» στο προσκέφαλό της. Η μητέρα, 81 ετών, πέθανε στο κρεβάτι και η προφανέστατα ψυχοπαθής κόρη ειδοποίησε η ίδια τις Πρώτες Βοήθειες και την Αστυνομία.

Οι δύο καθολικές γυναίκες, μητέρα και κόρη, ζούσαν φτωχικά κοντά στη Λούρδη, όπου ανακοινώνονται τακτικά χριστιανικά θαύματα. Ξημεροβραδιάζονταν στα εικονίσματα της «Παναγίας» και αμφότερες περιγράφονται ως καθ’ υπερβολήν θρησκόληπτες. Όπως έγραψε η εφημερίδα «La Dépêche du Midi», η κόρη η οποία νόμισε ότι είναι προσωποποίηση του σατανά, ξύπνησε τη νύχτα και άρχισε να κτυπάει τη μητέρα της, αρχικά με τη λάμπα στο κομοδίνο, στη συνέχεια δε με ένα ευμεγέθη ξύλινο σταυρό που είχε στο μαξιλάρι της.

Οι γιατροί που εξέτασαν την κόρη, διέγνωσαν βαριά ψυχοπάθεια και εξέφραζαν έκπληκτοι την απορία τους, πώς είναι δυνατόν να μην είχε υποπέσει στην αντίληψη των περιοίκων και του εκκλησιαστικού προσωπικού όπου εκκλησιάζονταν οι δύο γυναίκες, μια τόσο έκδηλη ψυχοπαθητική συμπεριφορά.

Ο τοπικός καθολικός εφημέριος δήλωσε, όπως έγραψε η ίδια εφημερίδα σε επόμενο φύλλο της ότι, «ναι μεν υπάρχει ο σατανάς» -αλίμονο, απ' αυτό ζουν- «αλλά δεν είναι σε θέση κάθε πιστός να εκτιμήσει, πότε έχει εμφανιστεί αυτός ο σατανάς και πότε λειτουργεί μια συνήθης ψυχοπάθεια». Γι' αυτό χρειάζεται ο κλήρος, να υποδεικνύει στους γιατρούς ποιοι (άφραγκοι) πιστοί είναι ψυχοπαθείς. Οι άλλοι θα υποστούν έναντι οβολών εξορκισμό και θα απελευθερωθούν από τον σύμμαχο των παπάδων σανατούλη...

Απ’ τη μακρινή σκοπιά μου θα έλεγα ότι στα πρώτα στάδια εκδηλώνεται η ψυχοπάθεια ως «απλή» θρησκευτικότητα, κλιμακώνεται με θεοπληξία και ψευδαισθήσεις, και καταλήγει σε παραισθήσεις και μανιακές ενέργειες… Να προσέχουμε τα «σημεία» λοιπόν, όταν παίζει το μάτι του άλλου ή όταν εκδηλώνει εδώ στα σχόλια την υπερβάλλουσα αγάπη του προς τους μισητούς Bloggers που «γράφουν ό,τι θέλουν»...