07 March 2009

Πόλεμος κατά της ταινίας ΙΣΟΒΙΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες αυτή την εβδομάδα προβάλλεται η νέα μου ταινία «ΙΣΟΒΙΤΕΣ» στους κινηματογράφους ΕΛΛΗ-ΤΡΙΑΝΟΝ- ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ-ΟΝΕΙΡΟ.

Η ταινία πρωτοπαίχθηκε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2008 και άρεσε πολύ στον κόσμο που την παρακολούθησε. Οι θεατές γέλασαν με την καρδιά τους και την καταχειροκρότησαν. Το ίδιο άρεσε και στην πρεμιέρα, που έγινε στον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στις 3 Μαρτίου 2009.

Παρ΄ όλο τον ενθουσιασμό του κόσμου η ταινία δέχθηκε μεγάλη επίθεση απ΄αυτούς που θέλουν να ελέγχουν εξ ολοκλήρου τον χώρο του κινηματογράφου. Τα μεγάλα γραφεία αρνήθηκαν να την προβάλλουν στα πολυκαταστήματα που διαθέτουν. Κι όταν η ταινία βγήκε σε τέσσερεις κινηματογράφους, που αυτή την σαιζόν είναι έξω απο τα μεγάλα κυκλώματα, άρχισαν να την βρίζουν και να της επιτίθενται λυσσασμένα μέσα απο τις στήλες της κριτικής, των περιοδικών και των εφημερίδων που διαθέτουν.

Όλος αυτός ο πόλεμος κατά της ταινίας γίνεται επειδή βεβαίως την έχει γράψει και την έχει σκηνοθετήσει ο Μαραγκός ο οποίος κάθε φορά που εμφανίζεται και προσφέρει γέλιο αυτοί παθαίνουν πανικό. Γιατί δε μπορούν να γελάσουν επειδή στερούνται χιούμορ. Και αυτό, να μη ξεχνάμε, είναι το χαρακτηριστικό της εξουσίας.

Ο πόλεμος όμως γίνεται κυρίως για τις ιδέες που περιέχει η ταινία, τις οποίες αυτοί θέλουν να τις εξαφανίσουν. Λυσσάνε που ο κόσμος χειροκροτεί αυτές τις ιδέες. Στην ουσία αυτή η επίθεση που δέχεται η ταινία, είναι μέρος της γενικώτερης επίθεσης που δέχεται η Παιδεία κι ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Η τύχη της ταινίας κρίνεται αν θα συνεχίσει να παίζεται σ΄αυτούς τους κινηματογράφους, μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Αν πάει κόσμος, θα συνεχίσει να παίζεται και την άλλη εβδομάδα.

Θεόδωρος Μαραγκός

Σχόλια για την ταινία από άλλα blogs:


http://kersanidis.wordpress.com
ΘΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ - Οι «Ισοβίτες» και η ελευθερία
Ο "βετεράνος" Θόδωρος Μαραγκός, κουβαλά μια αξιοπρόσεκτη φρεσκάδα. Οι "Ισοβίτες" είναι μια κωμωδία η οποία κινείται στα όρια του σουρεαλισμού, έξυπνη, διασκεδαστική και, όπως συνηθίζει ο Μαραγκός, με άποψη. Η ταινία διαθέτει ρυθμό, καλή μουσική και δύο απολαυστικούς πρωταγωνιστές: τον Τάκη Σπυριδάκη και τον Βαγγέλη Μουρίκη». Αυτά έγραφα σε μικρό σχόλιο όταν η ταινία είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία που έχει σαν θέμα το περιεχόμενο της ελευθερίας του ανθρώπου και την προσωπική ευθύνη του καθενός σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας...


www.myfilm.gr
ΙΣΟΒΙΤΕΣ του Θόδωρου Μαραγκού
Υπόθεση: Υπάρχει κι ένας στην κοινωνία που ζούμε, ο οποίος, έχει αγανακτήσει για το χάλι της και δεν αντέχει άλλο. Αποφασίζει να κλειστεί στις φυλακές ως εθελοντής ισοβίτης για να αποδείξει ότι είναι καλλίτερα εκεί μέσα παρά έξω. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος, ο οποίος δεν μπορεί να μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο φυλακισμένος κι επιχειρεί να δραπετεύσει. Αλλά για να μπορέσει να βγει έξω, πρέπει πρώτα να αποδείξει γιατί αξίζει η ελευθερία του.