20 November 2009

Νέα στοιχεία για τους «Χόμπιτ»

(ΒΗΜΑ, 20/11/2009)

Νερό στον μύλο της επιστημονικής αντιπαράθεσης για το τι ήταν τελικά οι μικροσκοπικοί άνθρωποι που ζούσαν πριν από χιλιάδες χρόνια σε ένα απομονωμένο νησί της Ινδονησίας ρίχνει νέα μελέτη.

Πριν από έξι χρόνια στο Νησί Φλόρες ανακαλύφθηκαν τα απολιθώματα ανθρώπων, αποκαλούμενων και «Χόμπιτ» (καλλιτεχνική απεικόνιση, δίπλα) επειδή το ύψος τους δεν ξεπερνούσε το 1 μέτρο και το βάρος τους τα 30 κιλά.

Κάποιοι επιστήμονες μίλησαν για ανθρώπους των οποίων η σωματική ανάπτυξη διακόπηκε λόγω της φυσικής επιλογής με το πέρασμα χιλιετιών μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως «ενδημικός ή νησιωτικός νανισμός». Αλλοι διαφώνησαν, αναφέροντας ότι επρόκειτο για ανθρώπους που απλώς υπέφεραν από μια ασυνήθιστη γενετική διαταραχή που προκαλούσε ο άρρωστος θυρεοειδής τους. Ερευνητές του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Stony Βrook στη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν τώρα ότι πρόκειται για ένα είδος ξεχωριστό τόσο από τον σύγχρονο άνθρωπο όσο και από προηγούμενα είδη ανθρώπων (Ηomo sapiens κ.ά.)


Γι' αυτούς τι να προβλέπεται άραγε στις ιερές γραφές; Καταραμένη επιστήμη, όλο ανακατοσούρα φέρνεις στους ευλαβείς πιστούς!