21 November 2009

«Ακούει φωνές»

και προβλέπει συμφορές η πλουσιότερη γυναίκα του Ισραήλ

Η Σάρι Άρισον δεν είναι μόνο η πλουσιότερη γυναίκα του Ισραήλ, αλλά και η εκκεντρική συγγραφέας ενός αμφιλεγόμενου μπεστ-σέλερ, στο οποίο αποκαλύπτει τα "πνευματιστικά της χαρίσματα" και τα "προφητικά της οράματα" που προβλέπουν από μεγάλες καταστροφές... μέχρι και την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση! 

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η συνολική περιουσία της 52χρονης Άρισον αγγίζει τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς είναι η κληρονόμος της Carnival, ενός ναυτιλαϊκού γίγαντα που ίδρυσε ο πατέρας της, και βασική μέτοχος της Hapoalim, της μεγαλύτερης τράπεζας του Ισραήλ. 

Η τυχερή δισεκατομμυριούχος δημοσίευσε λοιπόν ένα βιβλίο με τίτλο: "Γέννηση: όταν το πνευματικό και το υλικό συνυπάρχουν", όπου διηγείται τα οράματά της, τις μετεμψυχώσεις κατά τις προηγούμενες ζωές της και τις ιδέες της για παγκόσμια ειρήνη. 

Διαβεβαιώνει για παράδειγμα ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Τουρκία, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία στη γέφυρα της θαλαμηγού της, είδε ένα τεράστιο κύμα με χιλιάδες πτώματα. "Ήταν τρομερό, ήταν ένα όραμα που επαληθεύτηκε πλήρως με το τσουνάμι του 2004 στην Ασία". 

Ακριβώς το ίδιο λέει ότι της συνέβη με τον τυφώνα Κατρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005, αλλά και με τον οικονομικό κατακλυσμό του 2008. 

"Σήμερα, πιστεύω πραγματικά ότι έχω μία αποστολή στον κόσμο, μία αποστολή να καθοδηγώ και να διευθύνω. Τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, δεχόμουν μηνύματα από το υπερπέραν, με τη μορφή οραμάτων ή φωνών, μερικές φορές ακόμη και σε νεκρές γλώσσες", εκμυστηρεύεται στο βιβλίο της η Άρισον. 

Η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στο βιβλίο ήταν φυσικά σαρκαστική: "Όλος ο κόσμος έχει το δικαίωμα ν' ακούει φωνές. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω η τράπεζα που δίνω τα λεφτά μου ν' ανήκει σε έναν τέτοιο άνθρωπο", την ειρωνεύτηκε ο τηλεοπτικός σχολιαστής Μότι Κιρσενμπάουμ. 

Η Σάρι Άρισον ωστόσο διαβεβαιώνει ότι η πνευματιστική της δραστηριότητα δεν εμποδίζει την καθημερινή διαχείριση των τραπεζικών θεμάτων και χρησιμοποιεί ως απόδειξη τις πωλήσεις του βιβλίου: "υπάρχουν ποίκιλλες αντιδράσεις, αλλά το βιβλίο μου έγινε μπεστ-σέλερ σε λίγες μόλις εβδομάδες κι αυτό λέει κάτι. Με σταματούν άνθρωποι στο δρόμο και μου λένε ότι άλλαξε τη ζωή τους". 

Γεννημένη στις ΗΠΑ, η Άρισον διαθέτει μέρος των χρημάτων της σε φιλανθρωπικά έργα και χρηματοδοτεί την 'Essence of Life', μία οργάνωση που έχει ως στόχο να αποκαταστήσει "την ουσία" της ανθρωπότητας, συνδυάζοντας διάφορες θρησκείες. 

Η δισεκατομμυριούχος ωστόσο αρνείται να μιλήσει για πολιτική, ενώ τα οράματά της δεν λένε τίποτα για το θέμα της ειρήνης στη Μέση Ανατολή: "Έχω την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Υπήρξαν χρονιές που όλα ήταν σκοτεινά, που συνέβαιναν φοβερά πράγματα. Τώρα βλέπω μία καθαρότερη εικόνα, πιο ανάλαφρη", θέλει να πιστεύει. 

Όσοι ακούν φωνές και βλέπουν οράματα, πηγαίνουν τάχιστα στον ψυχίατρο για να τους γράψει χάπια! Παλιότερα που δεν υπήρχε επιστημονική Ιατρική, αναδεικνύονταν οι ψυχασθενείς σε προφήτες και μάντεις και ξέρουμε όλοι τη ζημιά έχουν κάνει στην ανθρωπότητα... κρίμα που δεν υπήρχαν στην Αρχαιότητα ψυχίατροι!